DÅRLIG: Ulrik Wilbek har fått påvist magesår etter at han kom tilbake fra håndball-VM.  Foto:  AFP PHOTO/ LLUIS GENE
DÅRLIG: Ulrik Wilbek har fått påvist magesår etter at han kom tilbake fra håndball-VM. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENEVis mer

Ulrik Wilbek kom hjem fra VM med magesår

Holdt den dårlige formen skjult for landslaget.

Danmarks landslagssjef Ulrik Wilbek har fått påvist magesår etter hjemkomsten fra håndball-VM i Spania, der laget endte på sølvplass.

Det opplyste Danmarks håndballforbund onsdag, etter at håndballtreneren har vært til omfattende undersøkelser. Wilbek er nå under behandling.

Wilbek ble utsatt for til dels hard kritikk da han uteble fra den internasjonale pressekonferansen etter at Danmark ble fullstendig utklasset av Spania i søndagens finale. Spanias landslagssjef Valero Rivera mente det var respektløst.

Ved hjemkomst til Danmark skjelte Wilbek ut journalister som stilte ham spørsmål om grunnen til at han ikke møtte til den obligatoriske pressekonferansen.

Senere mandag sendte Wilbek ut en pressemelding der han utdypet hvorfor han ikke stilte opp for internasjonal presse etter finalen.

- De siste tre-fire dager av sluttspillet følte jeg meg stadig mer utilpass, noe jeg valgte å holde skjult både overfor landslaget og offentligheten, fortalte han.

Wilbek stilte opp for dansk presse i intervjusonen, men valgte å forlate hallen da den internasjonale pressekonferansen var blitt utsatt flere ganger.

- At danske medier overhodet er til stede på den internasjonale pressekonferansen er en sjeldenhet, men søndag var Danmarks Radio til stede. Jeg mente ikke at jeg forsømte de medier som hadde interesse i vår innsats i finalen da jeg lot vår pressesjef overbringe uttalelser jeg selv hadde utarbeidet før jeg reiste til hotellet, fortsatte Wilbek.

(NTB)