STOR SEIER: Norges beste kvinnelige tennisspiller, 22 år gamle Ulrikke Eikeri, gikk helt til topps under en turnering i Texas søndag. Foto: Jim McIsaac/Getty Images/AFP
STOR SEIER: Norges beste kvinnelige tennisspiller, 22 år gamle Ulrikke Eikeri, gikk helt til topps under en turnering i Texas søndag. Foto: Jim McIsaac/Getty Images/AFPVis mer

Ulrikke Eikeri (22) vant tennisturnering i Texas

- Det var en tøff match.

Norges beste kvinnelige tennisspiller, 22 år gamle Ulrikke Eikeri, gikk helt til topps under en turnering i Texas søndag.

Eikeri, som for ett år siden var oppe på 209. plass i verdensrankingen, slo Frances Altick 6-3, 6-1 i finalen under Holt Jeep Women's Pro Classic i Forth Worth og stakk dermed av med førsteprisen på 10.000 dollar.

- Det var en tøff match, hun spilte svært godt, sier Eikeri til avisen Forth Worth Star Telegram.

Åtte matcher på åtte dager, i temperaturer på godt over 30 varmegrader, måtte til før seieren var sikret. Eikeri spilte overbevisende og tapte bare ett sett i løpet av hele turneringen.

Sist Eikeri gikk til topps i en turnering var i Mississippi i mars i fjor, da hun sikret seg førstepremien på 25.000 dollar. Søndagens seier var den åttende singelseieren hennes i en ITF-turnering.

Under 1. runde i kvalifiseringen til US Open i august i fjor pådro Eikeri seg en muskelskade som det skulle ta hele ni måneder å bli kvitt.

- Det har tatt noe tid, men jeg begynner å få selvtilliten tilbake nå og spiller bedre og bedre, sier Eikeri, som ble tennisproff alt som 14-åring.

Eikeri skal nå spille en turnering Landisville i Pennsylvania, før hun gjør et nytt forsøk på å kvalifisere seg til US Open i New York.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram