Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ulset tok Norges første gull i Paralympics

Suveren på 12,5 km skiskyting.

GULLGUTT: Nils-Erik Ulset knuste nærmeste konkurent med 59 sekunder på 12,5 km skiskyting i Whistler og tok Norges første gull i Paralympics 2010. Fra før av hadde han to sølvmedaljer i lekene.  Foto: Hannah Johnston, Getty Images/AFP/Scanpix
GULLGUTT: Nils-Erik Ulset knuste nærmeste konkurent med 59 sekunder på 12,5 km skiskyting i Whistler og tok Norges første gull i Paralympics 2010. Fra før av hadde han to sølvmedaljer i lekene. Foto: Hannah Johnston, Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Skiskytteren Nils-Erik Ulset gikk inn til suverent gull på 12,5 km skiskyting i Paralympics.

26-åringen hadde to sølv før gullet kom i dag. Lørdag gikk han inn til sølv i skiskyting, og mandag ble det sølv i langrenn. Derfor var han ekstra tent på å klatre helt til topps på seierspallen i onsdagens 12,5 kilometer.

- Dette var den siste sjansen jeg hadde til å vinne en individuell gullmedalje her i Canada, så jeg skjerpet meg ekstra. Konsentrasjonen var på topp fra første stavtak, og det funket perfekt, fortalte Nils-Erik Ulset til NTB etter fantomløpet.

Ulset, som har en arvelig muskelsvekkelse i begge bein, slo ukraineren Grigori Vovtsjinski med nesten minuttet. Sølvvinneren hadde bare en bom. Ulset måtte tåle to bommer, men nordmannen gikk fryktelig fort i sporet.

Bronsen gikk til tyske Josef Giesen, som var nesten tre minutter bak gullvinneren fra Kristiansund.

Kontrollert

- Jeg satset på en litt rolig og kontrollert åpning, og derfor var jeg litt overrasket over å se at jeg gikk rett i teten helt fra start, mente gullgutten.

- På den andre runden gikk jeg sammen med han som klarte sølvet. Da brukte jeg ikke så veldig mye krefter selv, men hang på. Det ble nesten som en liten kosetur i skogen.

Han sa at det gikk veldig greit helt til han pådro seg den første bommen på annen skyting. Et nytt bomskudd på den tredje skytingen gjorde at han måtte ta seg sammen.

- Etter de to bommene måtte jeg virkelig konsentrere meg om å skyte fullt på den siste skytingen. Det hadde vel gått greit hvis jeg hadde bommet en gang der også, men det var ingen vits i å gamble på det, sa 26-åringen til NTB.

Og fullt hus ble det. Dermed var Norges første gullmedalje i årets Paralympics et faktum.

Gode ski

- Jeg hadde sinnssykt gode ski, så farten min i sporet var på topp. Det merket jeg ikke minst i utforkjøringene, for da kunne jeg nesten kjøre i ring rundt konkurrentene, sa Nils-Erik Ulset.

Målet hans var 19 treff. Det ble 18, men likevel sikret han gullmedaljen med god margin. Han var nærmest i en klasse for seg og fortjente gullmedaljen fullt ut.

- Det var en fantastisk lettelse å gå først over mål. Jeg kan nesten ikke beskrive det på annen måte enn å si at det var helt rått, sa han.

- Og nå blir det vel feiring?

- Jeg vet ikke det. En liten markering blir det vel, og jeg kommer i alle fall til å kose meg med kake, sa han.

Med en gull og to sølv har Nils-Erik Ulset virkelig innfridd i Vancouver, men det er ikke sikkert medaljefangsten er over ennå.

- Jeg skal kanskje gå sisteetappen på stafetten (langrenn) lørdag. Vi har et godt lag, så med full klaff fra alle kan vi nok være med i medaljekampen der også, sa Nils-Erik Ulset til NTB fra målområdet i Whistler onsdag kveld.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!