Ulseth fikk sparken - Nilsen overtar

- Uklokt, mener Ulseth.

Debatt: Berger TIL plassen i Tippeligaen med Steinar Nilsen?

(Dagbladet.no): Ni kamper uten seier holdt ikke for TIL-styret. Som Nordlys meldte i dag tidlig fikk Otto Ulseth sparken.

Det er en beslutning den tidligere sportsjournalisten selvsagt ikke liker.

- Jeg har fått sparken, og mener dette ikke er noen klok beslutning av styret. Jeg tror ikke dette vil kunne hjelpe laget til å holde seg i eliteserien. Men jeg tror Tromsø holder seg uansett, sier Ulseth til Bladet Tromsø.

Overfor Nordlys medgir Ulseth at det er vemodig at TIL-jobben endte på denne måten. Han kom selv inn i klubben som assistent for Per-Mathias Høgmo i fjor.

– Jeg tror ikke dette øker sjansene for å berge plassen, sier Ulseth.


Avgjørelsen om å bytte trener kom etter et møte i natt, der Ulseths rolle var hovedtema. Spillerne skal ha blitt tatt med på råd.

Et styremøte i TIL i dag tidlig endte med bekreftelsen på at Ulseth slutter - og at assistenten Steinar Nilsen tar over jobben med å berge tippeligaplassen..

FERDIG: Otto Ulseth er ikke lenger TIL-trener. Foto: Scanpix
FERDIG: Otto Ulseth er ikke lenger TIL-trener. Foto: Scanpix Vis mer

TIL-styreleder Trygve Myrvang forteller til Bladet Tromsø at Nilsen får prøve seg ut sesongen. Den tidligere Italia-proffen har ingen trenererfaring utenfor TIL.

- Vi kom i en vanskelig situasjon, da Otto Ulseth mandag ville ha en avklaring rundt sin stilling. Vi ville ha fokus på det sportslige raskeset mulig, og valgte derfor Steinar Nilsen ut sesongen, sier Myrvang.

I en pressemelding skriver TIL at de svake resultatene kostet Ulseth jobben, og at Lars Espejord skal hjelpe Nilsen som fersk tippeligatrener.

- Alle deler av klubben er nå innstilt på gjøre det de kan slik at laget sikrer seg flest mulig poeng i høstsesongen, skriver TIL-styret.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

MIDLERTIDIG: Steinar Nilsen leder laget i morgendagens kamp mot Brann, skriver Bladet Tromsø.