Ulsrud er død

Curling-profilen Thomas Ulsrud døde etter lengre tids kreftkamp, 50 år gammel.

- VISTE STORHET: Tidligere curlingspiller og mangeårig «skip» på det norske landslaget, Thomas Ulsrud, er død etter lengre tids sykdom. Video: Dagbladet TV / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Ulsruds kona, Elin Grødal, som bekrefter dødsfallet til VG.

- Jeg synes han var en helt unik fyr. Alltid positiv og optimistisk. Han brydde seg om andre og ville alle vel. Han hadde ikke en eneste uvenn. Middagen sto alltid klar når jeg kom hjem, så sant han ikke var ute og reiste med curlingen, sier Elin Grødal til avisa.

Kona forteller at Ulsrud døde hjemme. Han ønsket ikke å være på sykehuset. Paret hadde sønnen Jesper Ulsrud (20) sammen.

JAGET GULL: Thomas Ulsrud i en av av mange klovnevbukse-varianter. Foto: NTB
JAGET GULL: Thomas Ulsrud i en av av mange klovnevbukse-varianter. Foto: NTB Vis mer

- Jeg fikk beskjeden i morges, og det er helt jævlig. Thomas var en helt utrolig person, så dette er veldig trist. Han har vært syk en stund, men det kom uansett som et sjokk, sier tidligere lagkamerat Thomas Løvold til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Thomas holdt humøret oppe hele veien og fulgte sporten. Som person var han blid, jovial og positiv. Han løftet de rundt seg og var et fantastisk menneske.

Profil

Ulsrud har vært en stor profil i curling-verden i lang, lang tid. Først og fremst på grunn av prestasjonene på isen, men også på grunn av de spreke curlingbuksene han og lagkameratene brukte.

Ulsrud var skip på laget som tok OL-sølv i Vancouver i 2012 og har også VM-gull fra Beijing i 2014. De øvrige lagkameratene var Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson. Løvold var med som reserve.

KLOVNESTREKER: De norske sølvguttene i curling i 2010.. F.v. Christoffer Svae, Thomas Ulsrud, Torger Nergård og Håvard Vad Petersson. Foto: Roy Wahlstrm / Dagbladet
KLOVNESTREKER: De norske sølvguttene i curling i 2010.. F.v. Christoffer Svae, Thomas Ulsrud, Torger Nergård og Håvard Vad Petersson. Foto: Roy Wahlstrm / Dagbladet Vis mer
KJENTE BUKSER: De slo gjennom med buksene i 2014, og i årene som fulgte stilte Team Ulsrud opp i nye, spreke bukser., Foto: Håkon Eikesdal .
KJENTE BUKSER: De slo gjennom med buksene i 2014, og i årene som fulgte stilte Team Ulsrud opp i nye, spreke bukser., Foto: Håkon Eikesdal . Vis mer

Laget var det ledende i Norge fram til de splittet seg opp i 2019. Året før ble de nummer seks i OL i Sør-Korea.

- Det var en helt jævlig beskjed. Det har gått den veien hele uka, men før det har jeg virkelig hatt troa på at han skal kjempe seg gjennom det, sier tidliger lagkamerat Torger Nergård til Dagbladet.

- Hva har han betydd for sporten?

- Han har betydd enormt mye for hele sporten, men jeg kommer til å savne Thomas som person. Vi har levd og spilt sammen i 30 år, så dette er vanskelig. Det er helt klart tyngst for Elin og Jesper, men alle kommer til å savne Thomas.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer