VANT: Norge med Thomas Ulsrud i spissen vant komfortabelt over Canada og er klare for VM-finale. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Andrew Vaughan
VANT: Norge med Thomas Ulsrud i spissen vant komfortabelt over Canada og er klare for VM-finale. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Andrew VaughanVis mer

Ulsrud og co. til VM-finalen

Skip Thomas Ulsrud og de norske curlingherrene slo Canada i en nervepirrende semifinale i VM fredag og sikret seg dermed en plass i søndagens finale.

Tittelforsvarer Norge og Canada endte på de to første plassene i grunnspillet og møttes dermed i kampen om den første finaleplassen. Norge slo Canada komfortable 9-3 i grunnspillet, men semifinalen ble mye mer spennende, med noen virkelige toppsteiner, ikke minst fra lagkaptein Ulsrud.

Både i den sjuende og niende omgangen avgjorde Ulsrud med hårfine sistesteiner som sikret to poeng, og det sto 6-5 før den tiende og i utgangspunktet avgjørende omgangen.

Canada hadde muligheten til å sikre seieren da Pat Simmons med den siste steinen forsøkte å kapre to poeng ved å slå inn en stein i boet, men hjemmenasjonen måtte nøye seg med ett poeng. Dermed var det klart for en ellevte omgang.

Norge hadde sistesteinen og spilte kontrollert. Ulsrud sørget til slutt for det ene poenget de trengte for å sikre seg seier 7-6 og finaleavansement.

Norge fikk ni seirer og kun ett tap i grunnspillet, det samme som Canada. Men Norge var førsteseedet, og startet derfor med sistestein i semifinalen.

Canada får som taperen av semifinalen mellom de to toppnasjonene en ny sjanse til finaleplass i en ny semifinale mot vinneren av oppgjøret mellom tredje- og fjerdeplassen - Sverige eller Sveits.

Det norske laget er tittelforsvarere etter å ha slått Sverige med 8-3 i fjorårets finale.

Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae og Torger Nergård er andre norske spillerne på laget ved siden av skip Ulsrud.

(NTB)