EUROPAMESTERE: Thomas Ulsrud og gjengen slo Sverige og forsvarte EM-tittelen i Russland.Foto: SCANPIX/EPA/SERGEI ILNITSKY
EUROPAMESTERE: Thomas Ulsrud og gjengen slo Sverige og forsvarte EM-tittelen i Russland.Foto: SCANPIX/EPA/SERGEI ILNITSKYVis mer

Ulsrud og curlinggutta forsvarte EM-tittelen

Avgjorde med siste stein mot Sverige.

Med siste stein avgjorde skip Thomas Ulsrud EM-finalen i curling mot Sverige. Med 7-6-seieren forsvarte Norge EM-gullet fra i fjor.

Norge og Sverige møttes for tredje gang i årets EM. Svenskene vant de to første kampene, men i en spennende og intens finale viste Ulsrud ro da han avgjorde det hele i tiende omgang. Faktisk hadde lag Edin (Sverige) slått lag Ulsrud fire ganger på rad.

Ulsruds lag er kjent for sine fargerike og spesielle bukser. Norge tok sølv under vinterlekene i Vancouver i 2010.

- En bra oppreisning for laget som har slitt litt i år, men som har spilt seg opp gjennom hele mesterskapet. Gutta spilte nokså rufsete i starten med tapet mot Latvia, og da var mange av oss bekymret, men vi ser at de har spilt bedre og bedre nesten for hver kamp, sa sportssjef og generalsekretær i Norges Curlingforbund Pål Trulsen til NTB.

På det norske laget spiller i tillegg til Ulsrud også viseskip Torger Nergaard, Christoffer Svae og Håvard Vad Pettersson. Thomas Løvold er reserve.

Norge har pen statistikk i EM-sammenheng. De siste åtte mesterskapene har alle endt med medalje. Ulsruds lag innledet årets EM med tap mot Latvia. Da trodde de færreste på gullmedalje, men laget har reist seg mesterlig.

Verre gikk det med kvinnelaget. De rykket ned til B-gruppen etter et skuffende EM.

(NTB)