Ulsrud til curling-VM

Drar til USA like før påsken.

Laget til Pål Trulsen la som kjent opp etter OL, og dermed var det helt åpnet om hvem som skal representere Norge under det kommende VM som avvikles like utenfor Boston.

– Det sto mellom laget til Thomas Ulsrud og laget til Thomas Løvold. Det ble Ulsrud, sier landslagstrener Ole Ingvaldsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Snarøen med skip Ulsrud slo Lillehammer med skip Thomas Løvold tre ganger under NM i Oppdal, som ble avsluttet søndag.

– Ulsrud ble norgesmestere, men det var ingen automatikk i at det laget som vant NM skulle til VM. Men Snarøen var det klart beste laget i NM, og fortjener VM-plassen av den grunn, forteller Ingvaldsen.

Snarøen, som i tillegg til Ulsrud består av Johan Høstmælingen, Jan Thoresen, Thomas Due og NRKs kommentator Torger Nergård, har tidligere vært med i både VM og EM.

– De er nok hakket under Trulsen, men har hevdet seg i Europa tidligere. Men ser vi fram til OL i 2010 er nok både Ulsrud og Løvold bedre enn det Trulsen var i 1999, altså tre år før OL-gullet i 2002, sier Ingvaldsen.

I kvinneklassen var det klart at Dordi Nordby og hennes lag skal representere Norge i VM, og de stilte ikke opp i NM. Norgesmestere ble skip Kristin Skaslien og Oppdal. Det laget består kun av juniorer, og reiser allerede mandag til Sør-Korea hvor junior-VM starter fredag. Laget er trent av ingen ringere enn landslagstreneren Ingvaldsen.

– Veldig morsomt at juniorlaget vant. De spilte bra, og slo forhåndsfavorittene Bærum med Linn Githmark i finalen. Norge har helt klart en medaljesjanse i Seoul, sier Ingvaldsen.

TIL VM: Thomas Ulsrud drar til USA. Foto:
TIL VM: Thomas Ulsrud drar til USA. Foto: Vis mer

Skaslien reiser direkte til senior-VM etter junior-VM, hvor hun skal utgjøre den femte spilleren til laget til Dordi Nordby.

(ANB)