<strong>TO UTFORDRINGER:</strong> Thomas Ulsrud har fått to oppgaver fra curlingkollega Dordi Nordby: Å si hei til Lolo Jones, alias «Hekkejomfruen» - og å kjøp med et homoplagg hjem. Foto: Foto: AP Photo/Morry Gash/Reuters og Lucas Jackson/NTB Scanpix
TO UTFORDRINGER: Thomas Ulsrud har fått to oppgaver fra curlingkollega Dordi Nordby: Å si hei til Lolo Jones, alias «Hekkejomfruen» - og å kjøp med et homoplagg hjem. Foto: Foto: AP Photo/Morry Gash/Reuters og Lucas Jackson/NTB Scanpix Vis mer

Ulsruds store OL-oppgave: Å hilse på «Hekkejomfruen»

Og skaffe et homoplagg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) - «Hekkejomfruen» er jo morsom, da!

Vi har akkurat spurt Dordi Nordby - mangeårig skip for Norges kvinnelandslag i curling, og med erfaring fra fem OL - hva hun synes de norske gutta i Sotsji skal bruke lørdagen til.

Da har de nemlig spillefri, etter at de rundt klokka 18 i kveld er ferdig med oppgjøret mot Kina.

- De bør jo kanskje dra og se noe annet, da. Men de bør ikke stå og fryse. Kanskje de skal se på kunstløp? foreslår Nordby.

- Nei, forresten! De bør dra og se hun der «hekkejomfruen»! Jeg ga Thomas Ulsrud to oppgaver før han dro til Sotsji. Det ene var at han måtte si hei til «hekkejomfruen». Det andre var at han måtte ta med et homoplagg hjem. Han skulle gjøre alt for å løse de to oppgavene.

Snakket om buksene - Har du hørt om han har lyktes så langt?

- Nei, jeg lovet ikke å mase.

- Du har sans for «hekkejomfruen»?

<strong>VETERAN:</strong> Dordi Nordby deltok i fem OL med Norge. Her fra det siste, Torino 2006. Foto: NTB Scanpix
VETERAN: Dordi Nordby deltok i fem OL med Norge. Her fra det siste, Torino 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun er jo morsom, da. Dessuten har hun jo uttalt seg om herrelaget tidligere, om buksene deres, forteller Nordby, og viser til Lolo Jones' tweet fra desember 2013:

«De kommer til å dra så mange damer i OL-landsbyen når de går rundt med de buksene», skrev hun.

Bobkjører For det er Lolo Jones hun heter, hun som har fått klengenavnet «hekkejomfruen» - etter at hun i 2012 sa at hun fortsatt ventet på mannen i sitt liv.

Hekkekarrieren er nå over. I Sotsji er hun med som bobkjører for USA. Hun skal ikke konkurrere før tirsdag, men det kan være mulig å få et glimt under treningen i Krasnya Polyana i morgen.

Tåler tre tap Da vi ringte til Dordi Nordby i dag, var det imidlertid ikke for å prate om «hekkejomfruen».

Etter tapet for Canada i morgentimene står de norske curlinggutta med tre seirer og to nederlag så langt i OL. Klokka 16 venter overraskelsen Kina i Ice Cube Curling Center.

Et nytt tap betyr trøbbel for Norge med tanke på å havne innenfor topp fire (og dermed kapre semifinaleplass) av de ti deltakerne.

- Men det er slett ikke umulig selv om de taper også mot Kina, forteller Nordby.

- I curling teller vi mer tap enn seirer. Tre tap og seks seirer vil trolig holde, i verste fall må vi da ut i tiebreak. Men med tap mot Kina vet vi at de resterende kampene trolig må vinnes, sier Nordby.

- Ofte åpent Hun tror Sverige og Canada ligger best an med tanke på avansement, mens Storbritannia (det vil si Skottland), Norge og Kina vil  kjempe om de to siste semifinaleplassene - med Danmark som outsider.

- Det er ofte åpent til langt uti turneringen. Etter runde sju vet vi som regel mer, sier Nordby, som var det norske kvinnelagets lagfører da curling ble offisiell OL-gren i 1998, samt i 2002 og 2006 - og hun var også med da øvelsen var demonstrasjonsgren i 1988 og 1992.

I dag tidlig fikk Norge juling av Canada etter at det meste buttet i mot i kampens siste halvdel.

- Men det kunne svingt vår vei. Jeg skjønner nesten ikke at Canada klarte å henge med innledningsvis. Du så hvor glad kanadieren ble da han vant. Men både Canada og Sverige er land det er akseptabelt å gi fra seg seirene mot, sier Nordby.

Tror på semi-plass Årsaken er at de to er så pass sterke at de uansett når semifinalene, ifølge Nordbys teori. Da gjelder det heller å ta seirer mot land du kjemper mer direkte med. Som Kina.

- Joda. Men det er fort gjort at Kina går på noen «lomper» utover i turneringen, de skal jo møte både Skottland og Canada også, og plutselig står de med tre-fire tap, sier Nordby.

- Tror du Norge går til semifinalene?

- Ja, det har jeg klokkertro på. Men det kan godt hende de vil slite på veien. Og det er statistisk sett ofte bedre å slite litt i starten, viser det seg. Men det er ikke usannsynlig at Norge må ut i tiebreak for å nå semifinalene, sier Dordi Nordby.

Ulempen for både Thomas Ulsrud og Dordi Nordby er at tiebreak-kampene spilles 18. februar - samme dag som «hekkejomfruen» skal kaste seg ut i bobanlegget.

• Norge møter Kina klokka 16 i dag. Kampen følger du i vårt livestudio.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer