Ulvang hardt ut mot Northugs solosatsing

- Alvorlig for norsk skisport.

VAL DI FIEMME, ITALIA 20130226.
VM-ski i Val di Fiemme 2013. Vegard Ulvang under 10 kilometer friteknikk i Val di Fiemme, Italia tirsdag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VAL DI FIEMME, ITALIA 20130226. VM-ski i Val di Fiemme 2013. Vegard Ulvang under 10 kilometer friteknikk i Val di Fiemme, Italia tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Lederen av FIS' langrennskomité, Vegard Ulvang, er ikke nådig i sin kritikk av Petter Northug, etter trønderens satsing utenfor landslaget kommende sesong, melder NRK.

Den tidligere norske langrennshelten har tidligere avstått fra å kommentere Northugs valg om å stå utenfor landslaget, men tirsdag tok Ulvang bladet fra munnen i et intervju med NRK.

- Idretten vår utvikles ikke alene på et hotellrom i Italia. Den utvikles i et landslagsmiljø, og Petter Northugs treningskultur i dag er et produkt skapt gjennom 50 år hvor alle har bidratt med sitt, tordnet Ulvang.

- Northugs valg er alvorlig for norsk skisport, og det at Petter synes det er greit å bryte ut av et slikt system, er svært alvorlig for norsk skisport.

 FÅR REFS:  Petter Northug får refs av Vegard Ulvang for å trekke seg ut av landslaget. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.
FÅR REFS: Petter Northug får refs av Vegard Ulvang for å trekke seg ut av landslaget. Foto: Ned Alley / NTB scanpix. Vis mer

- Jeg frykter at Petter har startet noe som flere vil ta etter ham. Jeg er veldig bekymret hvis dette skal bli trenden, sa Ulvang.

Mannen som i sin tid vant tre OL-gull og to VM-gull, mener at langrennsløperne plikter å «gi tilbake» den kompetansen de opparbeider seg gjennom årene på landslaget.

(NTB)