Ulvang ikke overrasket over bråket rundt løypa i Falun

Ble kontaktet av flere løpere etter SM i VM-løypa.

BLE KONTAKTET: Vegard Ulvang fikk flere negative tilbakemeldinger om løypa i Falun etter det svenske mesterskapet. Tidligere i dag kalte flere løpere løypa for farlig. Nå har FIS gått med på endringer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BLE KONTAKTET: Vegard Ulvang fikk flere negative tilbakemeldinger om løypa i Falun etter det svenske mesterskapet. Tidligere i dag kalte flere løpere løypa for farlig. Nå har FIS gått med på endringer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere i dag ble det en voldsom krangel mellom deler av langrennseliten og FIS etter at utøverne fikk se de nye løypene i Falun.

Først fredag morgen avgjør løperne i langrennsverdenscupen om de starter i helgens tre avslutningsløp i langrennsverdenscupen. FIS endrer på løypa og håper at løperne stiller opp.

 - Jeg tipper det blir opp til hver enkelt om de starter eller ikke, sier FIS' langrennsdirektør Pierre Mignerey til NTB torsdag kveld.

Sent torsdag kveld er det fortsatt ingen løsning. Utøverne er fortsatt misfornøyde med løypa.

— Et klart flertall gikk inn for å nekte redagens prolog hvis de ikke endrer løypa, sa løperens representant Kikkan Randall ifølge Adresseavisen.

FIS står overfor et ultimatum og må komme med et utspill som løperne skal ta stilling til fredag morgen.

Vegard Ulvang, som er leder av langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS), ble ikke overrasket over at løperne klaget på løypa i Falun.

- Nei, etter det svenske mesterskapet (SM) tidligere i vinter var det en del løpere som kontaktet meg. Det er vel en utforkjøring som er for hard og svingete, og når det er fellesstart blir det farlig hvis alle kjører på en gang. Det viktigste er at utforkjøringen blir forsvarlig. Som jeg har forstått det, har den utforkjøringen nå blitt gjort litt om på, sier Ulvang til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer