Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ulvang mitt idol

Tsjekkiske Martin Koukal tok en sensasjonell seier på femmila i VM. 24-åringen har Vegard Ulvang som sitt store idol.

- Jeg hadde ingen tro på at jeg skulle kjempe om gullet. Det kom like overraskende på meg som alle andre. Dette er høydepunktet i min karriere. Som liten drømte jeg om å bli verdensmester - å realisere dette på VMs siste dag er bare helt fantastisk, strålte Koukal i målområdet.

Den 24-årige tsjekkeren åpnet løpet litt forsiktig, men gikk seg stadig oppover på resultatlista - og i mål var det ingen som kunne slå ham.

- Jeg drømte om en medalje før start, men det var først etter 40 kilometer jeg skjønte at det kunne bli gull, sier Koukal. Han ble lenge dratt fram av en offensiv Fulvio Valbusa. Da italieneren hadde gjort sitt - stakk sensasjonen Koukal videre i gulltempo.

- Jeg var så nær både på dobbeltjaktstarten (sjetteplass) og sprint (vant B-finalen). I dag var det heldigvis min tur å gå helt til topps, smiler han.

Tsjekkeren er født vel en mil fra Nove Mesto na Morave - en velkjent tsjekkisk langrennsby. I tillegg til å bruke fritida på klatring er han i ferd med å avslutte økonomistudier i Brno. I vår var han veldig nær ved å satse alt på sprint, men treneren hans overtalte ham til å gå alle distanser én sesong til.

- Nå er jeg her som verdensmester, sier Koukal.

Norsk forbilde har han også.

- Vegard Ulvang er mitt store idol. Jeg likte teknikken hans i klassisk. I tillegg liker han ekspedisjoner og bryr seg ikke så mye om livet på byen, sier den nybakte verdensmesteren på femmil.

Koukals yngre bror er ishockeyproff i Tsjekkias beste klubb. Martin kunne fort havnet i samme sport.

- Jeg valgte langrenn som 13-åring, sier Koukal. Beslutningen angrer han ikke på i dag.

SENSASJONNELL FEMMILSSEIER: Martin Koukal jubler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling