Ulvang og Dæhlie bryter med TV 2

Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang sier nei til flere «Gutta på tur»-programmer. De to OL-vinnerne sier de aldri vil jobbe for TV 2 igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Å jobbe videre for et selskap som er kilde til en så skadelig omtale som vi er blitt offer for, er helt umulig, sier Dæhlie til VG.

Ulvang og Dæhlie bestemte seg fredag kveld for å bryte samarbeidet med TV 2. Bakgrunnen er de feilaktige påstandene dokumentarprogrammet «Rikets tilstand» kom med om doping under Lillehammer-OL.

Ifølge Dæhlies rådgiver Rolf Nereng er rundt 675 artikler hvor Dæhlies navn knyttes til doping blitt publisert på Internett det siste døgnet.

- Det er skader som i utlandet er så å si er helt uopprettelige, sier Dæhlie.

Kontrakten for «Gutta på tur»-programmene gikk ut i år, men trolig ville TV 2 være interessert i å fortsette seersuksessen. De forhandlingene blir det nå ingenting av. Ulvang er i tillegg engasjert som ekspertkommentator i langrenn for TV 2, men det blir det nå også slutt på.

Etter planene skulle «Gutta på tur» starte innspillingen av en ny runde neste sommer. Medprogramleder Arne Hjeltnes er ikke overrasket over kompisenes reaksjon.

- Men jeg håper at vi på sikt kan komme frem til en løsning, slik at TV 2, gutta og jeg kan bli venner igjen. Jeg for min del avventer og ser hva som skjer, sier Hjeltnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer