Ulvang og Hetland i munnhuggeri

Etter disken på sprinten.

(Dagbladet.no): Tor Arne Hetland har opplevd mange nedturer denne sesongen, den siste av dem på den klassiske sprinten i Stockholm i går. Juryen - som Vegard Ulvang var en del av - disket Hetland for å ha tatt noen skøytetak i «Lejonbacken».

Det kostet Hetland en sannsynlig pallplass i sprintcupen sammenlagt.

Etterpå raste han mot sin landsmann i juryen, skriver VG - og hevdet det var nettopp Ulvang som i sin tid var blant de fremste ambassadørene for teknikken som fikk ham disket.

- Dette ble jo egentlig et mye mindre problem etter at du og Bjørn Dæhlie la opp, sa han til Ulvang, ifølge VG.

Ulvang nektet imidlertid å være med på at han selv tøyde regelverket i sin aktive karriere.

- Å nei du, han andre kan jeg være med på, men ikke jeg, svarte han.

Disket to til

Det var da Hetland staket en motbakke utenfor sporet at Ulvang & co mente han nøt en ekstra fordel av at skiene gled fra hverandre.

KRANGLET: Tor Arne Hetland mente Vegard Ulvang i sin tid var blant dem som oftest benyttet seg av teknikken han selv ble disket for i går. Foto: Fredrik Sandberg/Erlend Aas/SCANPIX
KRANGLET: Tor Arne Hetland mente Vegard Ulvang i sin tid var blant dem som oftest benyttet seg av teknikken han selv ble disket for i går. Foto: Fredrik Sandberg/Erlend Aas/SCANPIX Vis mer

- Jeg tror dessverre ikke du tør å dømme like hardt senere i kveld. Da er det minst fem til som skal diskes i herreklassen, sa Hetland.

Juryen nøyde seg med å diske ytterligere to løpere. Det var ikke godt nok for Hetland.

- Det er fullstendig latterlig av juryen å plutselig håndheve alle regler som finnes på ett eneste skirenn, sier Hetland til avisa.