Vegard Ulvang om astma og langrennssportens framtid

Ulvang snakker ut om egen medisinering og astmabråket: 
- Jeg gikk på en skikkelig smell

Langrennslegende og FIS-leder Vegard Ulvang tror flere nasjoner jubler etter Norges dopingsaker. Nå forteller han til Dagbladet hvordan han endte opp med astmamedisin for første gang.

FIKK ASTMA I 1993: FIS-leder Vegard Ulvang har en sentral rolle i internasjonal langrenn. Nå forteller han om sin astmahistorie. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FIKK ASTMA I 1993: FIS-leder Vegard Ulvang har en sentral rolle i internasjonal langrenn. Nå forteller han om sin astmahistorie. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): De tre olympiske gullene i OL i Albertville i 1992 gjorde Vegard Ulvang til en av de aller største i norsk idrett. Amerikanerne omtalte Kirkenes-gutten som «The Terminator». 24 år senere er 53-åringen fortsatt stor.

I dag er han leder i langrennskomiteen i det internasjonale skiforbundet (FIS). Det impliserer mye makt i Ulvangs hender. I årene i mellom har han nådd inn til det norske folks stuer, både gjennom suksesserien «Gutta på tur» og Ulvang-sokkene som du kanskje har på deg akkurat nå.

Ulvang ga også ut et eget dataspill. Det hadde han imidlertid glemt da Dagbladet mimret med langrennslegenden om Ulvang-spillet på Beitostølen forrige uke.

- Hæ? Kom det ut? Jeg trodde det gikk konkurs og at spillet ikke havnet i butikkene, sier en svært overrasket Ulvang.

- Det kom ut. Jeg har selv spilt det. Har ikke du?

- Nei, jeg visste ikke at det kom ut. Dette må sjekkes ut, sier 53-åringen.

Men det står neppe øverst på lista over Ulvangs kommende handlinger. Den siste uka har han fått både konstruktive og knallharde tilbakemeldinger fra verdens beste langrennsløpere etter at de nye stavreglene ble testet ut. Stavene kan ikke overstige 83 prosent av utøverens høyde med skisko på. Dermed blir utøverne målt opp og ned før rennstart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer