Ulvang vil ha ny Tour - i nord

Planlegger flere løp i Finnmark.

Vegard Ulvang er svanger med nye planer etter at historiens første Tour de Ski ble en suksess. Nå ønsker Ulvang Tour de Barents.

- Allerede fra og med neste sesong regner jeg med at vi utvider langrennssesongen til midt i april. Da er vi på banen med en ukelang Tour i Finnmark og Russland med start 5. april, sier Ulvang til Aftenposten.

Han legger ikke skjul på at han synes det er trist at sesongen avsluttes midt i mars, for da er vinteren på sitt aller fineste i nordområdene.

Ulvang forteller at det legges opp til seks renn i løpet av en uke i Vadsø, Kirkenes og Murmansk. Det blir langt opp til vanlige skirenn, der avslutningen blir en jaktstart med førstemann i mål som vinner av hele Touren. Noen spektakulær avslutningen som alpinbakken i Val di Fiemme blir det ikke snakk om.

Sverige og Finland kommer heller ikke til å bli med i første omgang, forteller Ulvang, men han ser ikke bort fra at de andre nordiske nasjonene kan komme med etter hvert.

Tour de Barents kommer ikke til å telle med i verdenscupen. Derfor tror heller ikke Ulvang på direkte TV-sendinger fra konkurransen. Den norske FIS-lederen jobber med budsjettet og finansieringen i øyeblikket. Foreløpig mangler han en million kroner på å få det hele i havn.

- Jo, vi mangler en million, men jobber med saken, sier Vegard Ulvang optimistisk til Aftenposten.

(NTB)

VIL UT PÅ ENDA EN TOUR: Vegard Ulvang ser for seg løp i Finnmark og Russland. Her snakker han med Kristin Størmer Steira under årets Tour de Ski. Foto: SCANPIX
VIL UT PÅ ENDA EN TOUR: Vegard Ulvang ser for seg løp i Finnmark og Russland. Her snakker han med Kristin Størmer Steira under årets Tour de Ski. Foto: SCANPIX Vis mer
Ulvang vil ha ny Tour - i nord