Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ulykke sendte henne på skolen

Trener V65-bankeren på si.

HESTER ER FORTSATT LIVET. En dramatisk ulykke forandret hverdagen til Gro Anita Nordby. Men onsdag har hun V65-bankeren. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
HESTER ER FORTSATT LIVET. En dramatisk ulykke forandret hverdagen til Gro Anita Nordby. Men onsdag har hun V65-bankeren. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster!

Hun fikk en hest over seg og fikk bruddskader i hodet og ødela en skulder.
Gro Anita Nordby måtte bremse drastisk på trenerkarrieren.

-Jeg måtte ta en pust i bakken, sier den tøffe 37-årige jenta. Helsa kommer først, sier Gro Anita Nordby.
-Dermed satte jeg meg på skolebenken, forteller hun.
Nå utdanner hun seg innnen osteopati og akupunktur på hest.
Det er vitenskap som ligger i tiden. Flere tyr til dette når problemer dukker opp, og med gode resultater.

Men helt uten hester er ikke Gro Anita Nordby.

-Nå har jeg bare tre hester i trening ved siden av skolegangen. Og jeg er fornøyd med det for tiden. Men du må gjerne påminne om at dette er midlertidig. Jeg skal tilbake i større omfang etter hvert, forteller Gro Anita Nordby til Dagbladet.

Trener bankeren

Onsdag sender hun ut en av disse tre hestene. Og det er ingen hvem som helst. Det dreier seg om Lome Brage. En hingst som har imonert stort i de siste løpene.

-Han er god. Jeg er så heldig å eie en del i hesten. Den andre delen står Bengt Erik Persson for. Og det er han som legger ned hoveddelen av treningsarbeidet. Og det er ikke småtteri han gjør. Jeg tror ikke det er noen hest som har fått så mye tid lagt ned av en person. Og det får vi igjen for nå.

Skarpt slag

Lome Brage er av et skarpt slag. Og han var skarp ja, ler Nordby. Det var vrient å temme ham da vi fikk ham. Men nå er han bare grei. Det er en intelligent hest, forteller Gro Anita Nordby.

God sjanse

Jeg har håp om at han vinner igjen. Men det er et par bra hester i feltet. Først og fremst Gulheim Raia om hun holder seg til travet. Jeg mener også at A.B. Rusken kan gi Lome Brage en kamp. Men jeg har jo tro på min hest, sier hun forsiktig om hesten de fleste setter sin lit til og innsats på i dag.

Traver bedre

-Han er først og fremst blitt sterkere. Vi har også kunnet la ham trave barbeint bak. Det til sammen har gjort travet hans bedre, forteller Nordby.
Jeg tror han kan 1.28 i dag, avslutter Gro Anita Nordby.
Det regnestykket er betryggende. 1.28 betyr rett og slett en topp vinnersjanse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media