Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ulykkelig Evatt scoret selvmål da Blackpool gikk ned

Slår følge med West Ham og Birmingham. - For en ekstrem serierunde, sier Thorstvedt.

Å NEI! Ian Evatt (helt til høyre i bildet) styrte inn Uniteds ledermål i eget nett. Foto: (AP Photo/Jon Super)
Å NEI! Ian Evatt (helt til høyre i bildet) styrte inn Uniteds ledermål i eget nett. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

(Dagbladet): - Vi må gjøre det umulige, sa Blackpool-manager Ian Holloway om oppgaven som ventet Blackpool på Old Trafford i ettermiddag.

Ingen skal si at laget hans ikke prøvde. De ga alt, rystet ligamester Manchester United og snudde 0-1 til 2-1-ledelse på bragdaktig vis. Akkurat da, etter en times spill, var Blackpool på sikker plass i Premier League.

Men det skulle ikke holde helt inn for laget som har sjarmert mange med sin «idiotfotball», slik Aleksander Schau har formulert det.

Foto: (AP Photo/Jon Super)
Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

Manchester United vant til slutt 4-2, og dermed ble det med én sesong i den øverste divisjonen for en av de største underdogene i Premier League-historien. Mest ulykkelig var kanskje midtstopper Ian Evatt, som hadde en uheldig involvering ved det første baklengsmålet og styrte inn 3-2-målet til United i eget nett.

Det var kanskje det mest ventede utfallet i en ellers spinnvill sisterunde. På forhånd sto fem lag i fare for å rykke ned, og det ble akkurat så dramatisk som forventet.

West Ham var det eneste nedrykksklare laget på forhånd, og med seg ned i Championship får de Blackpool og Birmingham. 

Sistnevnte vekslet mellom å ligge på sikker plass og på nedrykksplass fire ganger i løpet av ettermiddagen. Og uheldigvis for blåtrøyene ramlet de altså ned på feil side til slutt:

Birmingham-fansen jublet vilt da Craig Gardner banket inn 1-1 borte mot Tottenham etter 79 minutter. Det målet sendte laget over streken, men noen minutter senere var gleden snudd til ny fortvilelse.

Da reduserte nemlig Stephen Hunt til 2-3 for Wolves hjemme mot Blackburn, og plutselig var det «Ulvene» som var over streken igjen.

FRISPARKPERLE: Charlie Adam ble den første til å score på Manchester United i en 1. omgang på Old Trafford denne sesongen, da han banket inn 1-1 med denne frisparkkanonen. Foto:  EPA/ROBIN
FRISPARKPERLE: Charlie Adam ble den første til å score på Manchester United i en 1. omgang på Old Trafford denne sesongen, da han banket inn 1-1 med denne frisparkkanonen. Foto: EPA/ROBIN Vis mer

Så jevnt var det nemlig, at Wolves på det tidspunktet lå foran Birmingham på flere scorede mål. Altså dødt løp på poeng og målforskjell.

Til slutt skulle det likevel skille på poeng også, for på overtid ble Roman Pavljutsjenko matchvinner for Tottenham.

Wigan lå under streken da kampene startet, men greide igjen å unnslippe nedrykk med 1-0-seier borte mot Stoke.

TAKK FOR FESTEN: Charlie Adam og Matt Phillips takker Blackpool-fansen på Old Trafford etter at nedrykket er et faktum. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
TAKK FOR FESTEN: Charlie Adam og Matt Phillips takker Blackpool-fansen på Old Trafford etter at nedrykket er et faktum. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

- For en ekstrem runde, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

PS! Manchester City går rett inn i Champions League etter 2-0-seier borte mot Bolton. De lyseblå er dermed nummer tre i årets Premier League. Arsenal, som spilte 2-2 borte mot Fulham, må gjennom kvalifisering.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media