Ulykkelig

BRYNE (Dagbladet): Etter en søvnløs natt med kona, en roman og store sjelekvaler, gikk Erik Brakstad til sin siste dag på jobben i Bryne fotballklubb. Jæren reagerte med sjokk og skuffelse.

Med tårer i øyekroken fortalte Brakstad om hvordan han møtte veggen som trener.

- Jeg har spilt ut alle kortene jeg har. Det er best for Bryne at det kommer nye trenerkrefter inn i klubben, sa han på gårsdagens pressekonferanse.

Og så gikk han fra klubben som var sjeleglad da han kom, og dypt ulykkelig da han gikk. Alle i Bryne hadde full tillit til hans arbeid og regnet med at poengene ville komme med potetene, slik som i fjor høst. Dermed oppleves avgangen på Jæren også som et svik, noe treneren også innser.

- Det er med blandede følelser jeg forlater klubben. Dette er utrolig vedmodig. Jeg har trivdes veldig godt her, sier han sorgtungt.

- Dette er trist. Vi har fortsatt full tillit til Erik Brakstad, og håpet at han skulle være her i lang tid, sier daglig leder Kjell Madland. Verken han eller fotballklubbens leder, Per Undheim, legger skjul på at klubben nå er i knipe. Det er Brakstad innforstått med. Men han kom fram til at det var best å bryte tvert.

- Tidspunktet er riktig. Det er ennå tid nok til å snu dette, sier Erik Brakstad.

- Jeg satt i tenkeboksen hele søndag kveld og hele natta.

Avgjørelsen tok han sammen med kona Ingunn. Resten av natta leste han Kjell Ola Dahls «En liten gyllen ring». I går ettermiddag var Erik Brakstad allerede hjemme i Molde.

- Jeg får komme tilbake en annen dag og rydde opp etter meg, sier Brakstad.