Ulykken tok livet hennes ett år etter at den inntraff

Formel 1-testkjøreren ble funnet død i går.

ETT ÅR ETTER: Legen som har sett på dødsårsaken, sier at Maria de Villota omkom som følge av skadene hun pådro seg i den alvorlige ulykken for et snaut år siden. Foto: AFP PHOTO/ PAUL CROCK
ETT ÅR ETTER: Legen som har sett på dødsårsaken, sier at Maria de Villota omkom som følge av skadene hun pådro seg i den alvorlige ulykken for et snaut år siden. Foto: AFP PHOTO/ PAUL CROCKVis mer

(Dagbladet): I går ble det kjent at den 33 år gamle Formel 1-testkjøreren Maria de Villota var funnet død på sitt hotellrom i Sevilla.

Hun var i byen i forbindelse med en bok, «Life is a gift», hun hadde tenkt å gi ut om en ulykke hun hadde for et snaut år siden. Ulykken ga henne alvorlige hodeskader i tillegg til at hun mistet høyre øye og måtte sy over 100 sting i ansiktet.

Men nå kan det se ut som om ulykken også var årsaken til at hun natt til i går gikk bort.

Skadene var årsaken Flere aviser, deriblant The Mirror, skriver i dag at dødsårsaken skal være et hjerteinfarkt etter det de mistenker var en hjerneblødning. En hjerneblødning som skal ha vært knyttet til skadene hun pådro seg i ulykken.

Dette bekreftes også ifølge en uttalelse fra hennes familie i dag.

- Maria forlot oss mens hun sov, som en konsekvens av de nevrologiske skadene hun pådro seg i 2012 etter det legen har fortalt oss. Maria har etterlatt oss med en klar beskjed om glede og håp som gjør det lettere for oss som familie å gå videre, sier familien.

Det var da hun kjørte et testløp for sin Formel 1-stall Marussia at hun krasjet med en stillestående lastebil. Hun pådro seg alvorlige hodeskader, og mistet blant annet det høyre øyet. En av ettervirkningene var migrene.

STYGG ULYKKE: Under et testløp for Formel 1-laget Marussia koliderte de Villota med en stillestående lastebil.  AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
STYGG ULYKKE: Under et testløp for Formel 1-laget Marussia koliderte de Villota med en stillestående lastebil. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO Vis mer

- Jeg føler meg bedre på morgenen enn på kvelden. Jeg har mistet følelsen på høyre side av hodet. Jeg har hodepiner, og det verste er at jeg har mistet luktesansen, sa Villota.

Skulle returnere i februar 33-åringen ble først svært lei seg for at hun mistet det ene øyet, og muligheten til å testkjøre Formel 1, men etterhvert satt hun pris på at hun hadde fått beholde livet etter ulykken.

- Jeg var først sinna på legene som ikke klarte å redde øyet mitt, men litt etter litt ble jeg oppmerksom på at det å miste et øye ikke er så farlig, med tanke på at jeg fortsatt har livet. Jeg følte det var et mirakel. Jeg ser nå på mine arr som en del av min livshistorie, jeg bærer dem med ære, sa Villota i april.

33-åringen var den eneste kvinnelige testkjøreren i Formel 1.

Villota måtte selvfølgelig slutte med bilkjøring etter at hun mistet det ene øyet. Hun skulle få muligheten til å kjøre igjen i februar, skriver BBC.

SKULLE KJØRE IGJEN: Etter planen skulle de Villota tilbake bak rattet i februar neste år. Foto: AP Photo/Luca Bruno
SKULLE KJØRE IGJEN: Etter planen skulle de Villota tilbake bak rattet i februar neste år. Foto: AP Photo/Luca Bruno Vis mer