Ulykkesdag for Aamodt

HAKUBA (NTB/Dagbladet): For Kjetil André Aamodt ble fredag den 13. en ulykkesdag i Hakuba. Først falt han to ganger i utforrennet på formiddagen, så falt han fra noe som kunne blitt en medalje i kombinasjonsrennet, og om ikke det skulle være nok, brakk han også lillefingeren i det siste fallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette har vært en tragisk dag for meg, sa Aamodt etter at han var kommet ned i målområdet etter det ulykksalige kombinasjonsfallet. Halvveis ned i traseen skar plutselig den ene skien ut, og dermed var Aamodt ute av kombinasjonskonkurransen.

- Jeg skjønner ikke hva som skjedde, men det betyr vel ikke så veldig mye heller. Ergerlig er det i alle fall, for jeg følte at jeg kunne ha vært med og kjempet om en medalje, sa han.

Da var han mer bekymret for smertene i lillefingeren. Den norske legen Arne Kristian Aune var rask med å legge en liten ispose rundt fingeren, og med en gang det var praktisk mulig, tok han med Aamodt til røntgenundersøkelse.

Brudd

Undersøkelsen viste at det var et brudd øverst i lillefingeren. Aune sa at bruddet var uten feilstilling, og den umiddelbare behandlingen gikk ut på at Aamodt fikk satt på en kunstig gipsskinne, slik at den skadde lillefingeren ble festet til fingeren ved siden av.

- Aamodt har ikke fått noe forbud mot å kjøre de rennene som gjenstår, men det er et par praktiske problemer som må løses før han kan starte. Blant annet må hansken tilpasses gipsskinna, sa alpinistenes pressetalsmann, Lars Otto Bjørnland til NTB i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer