Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ulykkesfuglen Riiber mister VM. Må operere etter nok en skulderskade

Vil bli operert i løpet av kort tid.

ULYKKESFUGL: Jarl Magnus Riiber har slått skuldra igjen. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / NTB scanpix
ULYKKESFUGL: Jarl Magnus Riiber har slått skuldra igjen. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Kort tid før VM i Lahti har kombinerttalentet Jarl Magnus Riiber (19) pådratt seg en ny skulderskade. Det skriver Skiforbundet i en pressemelding.

Han fikk skulderen ut av ledd i østerrikske Seefeld i dag, og må nå gjennom et inngrep. Det er nemlig tredje gangen Riiber pådrar seg en slik skade i løpet av det siste året - den fjerde i løpet av karrieren.

Dermed er sesongen over for talentet, som snart reiser hjem fra Seefeld.

I høst ble det tatt grep for å minske belastningen på skulderen til Riiber, for at han skulle få med seg vinterens sesong. Det holdt dessverre ikke.

- Vi planlegger en snarlig operasjon som vi nå fremskynder. Uansett hadde vi planlagt skulderoperasjon til våren etter utredninger siste månedene. Dette ser ut til å være en grei operasjon, og jeg har veldig trua på at Jarl vil være tilbake i 100 prosent slag før sommeren, opplyser landslagslege for kombinertlandslaget, Petter Olberg.

- Kjenner ikke så mye først

Riiber var selvfølgelig veldig lei seg etter at skuldra gikk ut av ledd på toppen, rett i forkant av at han skulle hoppe i dagens åpningsrenn i et av sesongens store mål, Nordic Combined Trippel.

- Men nå er det ingen vei tilbake. Jeg er innstilt på å starte for fullt i mai, og ser vel egentlig veldig frem til oppkjøringa av OL-sesongen allerede. Det er mange mesterskap og begivenheter de neste årene, og jeg har mye å se frem til. Jeg har også forhåpentligvis mange år igjen av karrieren, og denne skaden skal ikke ta så fryktelig lang tid å lege. Jeg får ta med meg det positive at jeg forhåpentligvis blir kvitt skulderplagene for alltid, sier Riiber i pressemeldinga.

Til NTB forteller 19-åringen at han raskt skjønte hva som hadde hendt.

- Man får et slags støt i skulderen. De første minuttene kjenner man ikke så mye smerte, men etter hvert bygger det seg opp noe helt fryktelig.

Nå skal han operere allerede i slutten av neste uke. Deretter går det fire måneder før han er konkurranseklar. Det betyr at VM i Lahti ryker. Det tar ikke unggutten for tungt.

- Det er ikke et mesterskap som er så viktig for min del.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling