Ulykkesfuglen vil til VM

Her ser du landets mest uheldige toppidrettsutøver. Og den tøffeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
For sju år siden kappet Tromsø-bryteren Stig Hansen Hauan av seg venstrehanda da han bygde hus. I oktober i fjor kuttet han av seg en av fingertuppene på samme handa, også det under husbygging.I slutten av november i fjor klemte han av seg pekefingeren og lillefingeren på høyrehanda.

Og som om dette ikke var nok:

På den siste sparringsøkta før bryte-EM i Tyrkia i vår fikk Stig (i Nord-Norge mest kjent som Bryte-Stig) en springskalle som knuste kraniet på fem plasser. Ansiktet ble trykket inn nesten en centimeter. På sykehuset ble det konstatert tre brudd i overkjeven, et brudd i øyehulen og et brudd i tinningbeinet. Under operasjonen fikk Stig skrudd fast ei titanplate i ansiktet.

- Ikke følelse

- Jeg har ikke følelse i venstrehanda, i to fingrer på høyrehanda og på høyresida av ansiktet. Til gjengjeld er jeg født optimist og har som mål å ta medalje i 63-kilosklassen i Athen-OL 2004, sier Bryte-Stig (tobarnspappa, 28).

I fjor ble han norgesmester og kongepokalvinner på Kolbotn. En utrolig prestasjon med påsydd venstrehand. Nå er han i ferd med å bli landets første profesjonelle bryter, sponset av næringslivet i Nord-Norge og Olympiatoppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer