Ulykkesfuglen

Etter den dramatiske paraglider-ulykken i Gudbrandsdalen 5. mai, fryktet mange at Kristian Brenden (23) var ferdig som skihopper. Men i fredagens normalbakke-NM på Rena ble han nummer 14. Lørdag førstkommende skal Brenden hoppe skiflyging igjen i Vikersund.

- Går det bra, er han aktuell for verdenscuprennene i skiflyging i Kulm helga 19. og 20. februar, sier landslagssjef Hroar Stjernen til Dagbladet.

Han er imponert over Brendens framgang siden paraglider-ulykken. Fem måneder etter at han ble reddet av noen bjørketrær, hoppet han på plast i 90-metersbakken i Granåsen. Seinere har framgangen fortsatt fra uke til uke.

- Fremdeles har jeg litt metall i kroppen etter operasjonene. Ennå greier jeg ikke å bøye høyrekneet like langt fram som det venstre. Operasjonen i den høyre ankelen har gjort meg litt stiv, sier Kristian Brenden.

På grunn av stivheten, har han plundret litt med tilløpsstillingen. Etter hvert har også den begynt å stemme. Stadig oftere opplever han å være i full balanse idet han tråkker ned i hoppet.

Store mål

- Helt siden jeg tok det første hoppet 30. september, har det gått jevnt framover. Jeg er best i store bakker, og har lenge hatt som mål å hoppe skiflyging igjen. Nå er drømmen å hoppe så bra i Vikersund at jeg blir tatt ut til verdenscuprennene i Kulm. På sikt er målet å komme tilbake i verdenstoppen, sier Kristian Brenden.

Sist han hoppet internasjonalt, var i mammutbakken i Planica i fjor. Brenden er én av 28 hoppere i verden som har flydd over 200 meter, og pynter gjerne på rekorden sin på 204,5 meter i Vikersund.

23-åringen fra Tormod Skilag er også foreløpig siste nordmann som har vunnet et verdenscuprenn (17. januar 1998 i Zakopane).