Ulykkesfuglen

Kneet til Merete Fjeldavlie (33) røyk igjen under super-G-rennet i går. Dermed kan karrieren til alpintpioneren være over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dersom det er korsbåndet som er røket, er det over og ut, sier Fjeldavlie om skikarrieren til Dagbladet.

Hun trodde først det var leddbåndet som var skadet, men på en klinikk i Sveits i går lød den første dommen på at det er korsbåndet.

- Jeg skal ta en MR-undersøkelse og sjekke med legen min, Arne Kristian Aune, når jeg kommer hjem. Det er definitivt over hvis korsbåndet har røket igjen, slår hun fast.

Merete hadde fått beskjed før start at hun måtte vise hva hun var god for med tanke på OL-deltakelse. På toppen av bakken gikk det ikke så bra, men nedover løypa synes hun at kjøringen satt skikkelig. Da gikk det galt.

Hardt rammet

Det var ikke noe kraftig fall hun ble utsatt for i St. Moritz, men trolig ble kneet skadet før hun datt.

- Det var derfor jeg ramla. Kneet slo ut, jeg ramla og seilte nedover bakken. Nå har jeg det ikke godt, sier Fjeldavlie, som har vært usedvanlig hardt rammet av skader i løpet av karrieren. B einbrudd og kneskader har i løpet av 90-tallet ødelagt mange sesonger for den talentfulle alpintkjøreren.

- Jeg har vært en ulykkesfugl.

Merete Fjeldavlie var den første norske kvinnen som vant et verdenscuprenn. Det skjedde i 1992. Til tross for at hun var skadefri i hele fjor, ble hun sparket ut av landslaget. Hun var inne blant de 30 beste i verden i begge fartsdisiplinene, men fikk ikke tillit på laget. Likevel bestemte hun seg for å satse videre på egen hånd for å få med seg OL.

BI-studier

- Jeg hadde tro på meg selv og ville satse ett år til. Det har vært en beinhard periode med mange utfordringer med å stå helt aleine, men jeg hadde mål om å komme meg til OL. Det har vært motivasjonen min. Nå får jeg drive dank i stedet, sier hun galgenhumoristisk.

- Nei da, jeg skal ikke ta alle sorger på forskudd, men det blir nok å ta fram bøkene fra BI på nyåret i stedet for Salt Lake City, sier Merete Fjeldavlie.

PIONER: Merete Fjeldavlie har vært en pioner for kvinnelige alpinister i Norge. Nå kan karrieren være over etter fallet i gårsdagens super-G-renn i St. Moritz.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer