- Umenneskelig

Imponert Gaarde etter Ødegaards superomgang.

(Dagbladet.no): Viking – Strømsgodset 3-0.

Alexander Ødegaard skal visstnok være i Åge Hareides søkelys foran de viktige EM-kvalikkampene i høst, og hvis landslagssjefen fikk med seg kveldens oppgjør, slår han nok ikke av det lyset med første.

Ødegaard herjet med Godset-forsvaret i første omgang, og ordnet 3-0 til pause med to scoringer og en målgivende corner.

- Det viktigste er at vi får med oss tre poeng, men det er kjekt å bidra, sier en veldig ydmyk Ødegaard til TV 2 like etter kampslutt.

- De skal ha like mye ære de som spiller bak der for eksempel, men i dag var det min tur til å score, og det var deilig, sier han.

Allan Gaarde var også strålende før pause, og la den målgivende pasningen da Ødegaard satte inn sitt første.

Dansken trår også støttende til etter kampen, med litt velfortjent skryt den beskjedne førdianeren ikke vil komme med selv.

- Han er fantastisk når han får komme en mot en. Heldigvis fikk jeg en pasning til ham,

- Umenneskelig

og derfra og inn er han umenneskelig, sier Gaarde.

Også trener Uwe Rösler er imponert.

- Alexander har så mye potensiale. Han er en helt annen spiller nå enn for ett-to år siden. Han jobber mye hardere, og forstår hva jeg krever av ham, sier Rösler.

Pangstart

Viking knuste Strømsgodset før hvilen, og sikret tre poeng med en rolig andreomgang.

Dag Eilev Fagermo og Uwe Rösler møttes for første gang siden kranglinga i vår, men tok hverandre i hånda som venner før kampstart.

Første omgang ga dem heller ikke særlig mer å krangle om, for Viking avgjorde strengt tatt kampen i løpet av det første kvarteret.

Hjemmelaget fikk en pangstart på Viking Stadion, og tok ledelsen allerede etter knappe fem minutter.

TIDLIG SCORING: Børre Steenslid raget høyest i feltet, og stanget inn ledermålet allerede etter fem minutter. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
TIDLIG SCORING: Børre Steenslid raget høyest i feltet, og stanget inn ledermålet allerede etter fem minutter. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer

Børre Steenslid pådro seg en skade under oppvarming som satte kampstarten i fare, men den ristet han av seg, og det viste seg å være gull for hjemmelaget.

Alexander Ødegaard slo corner mot bakre stolpe, der hang Steenslid i lufta nærmere en meter over oppasser Alexander Aas, og stanget ballen via stolpen og inn.

Ti minutter senere doblet Ødegaard selv ledelsen.

Allan Gaarde slo en av sine mange strålende pasninger, og Ødegaard lissedempet den vakkert. På vei inn i feltet rundlurte han navnebror Aas, og plasserte ballen via Espen Johnsen og til 2-0.

Ødegaard-show

Ti minutter før pause fikk en svimmel Alexander Aas kjørt seg igjen.

Alexander Ødegaard mottok ballen på egen banehalvdel, vendte bort Aas i mottaket, og stormet i angrep.

På vei inn i sekstenmeteren var Aas på plass igjen, bare for å bli rundlurt på nytt. Ødegaard dro seg fri, og plasserte ballen enkelt og effektivt i bortre hjørne.

- Jeg var sliten på slutten der, så det var deilig å se den gå inn, sier Ødegaard selv om den.

3-0 til pause, og Viking hadde nærmest avgjort dette før det var begynt.

Knusktørr andreomgang

Andre omgang var kort fortalt et eneste stort gjesp.

Publikum på Viking Stadion hadde lite å hoppe i stolene for etter pause, men reiste seg selvfølgelig og klappet da Alexander Ødegaard forlot banen etter et kvarters spill.

Utover dette var tempoet veldig bedagelig.

Viking var fornøyde, Strømsgodset maktet ikke endre kampbildet, og begge lag tenkte nok mest på å spare krefter til neste serierunde.

Like før slutt kunne imidlertid Allan Gaarde fått sin fortjente scoring, men Espen Johnsen ryddet unna og hindret flere baklengs.

Viking klatrer til sølvplass, og legger press på medaljekandidatene foran resten av rundens kamper.

- Spillerne viser en fantastisk innstilling, sier Uwe Rösler om årsaken til akkurat det.

For Strømsgodset fortsetter kampen mot nedrykksspøkelset.

Dag Eilev Fagermo tok av Christer George og Peter Kovacs i pausen, for å forhindre gule kort og utestengelser i de viktige kampene som gjenstår, og la ikke skjul på at dagens kamp var avgjort til pause.

- Vi jobba i pausen på å levere en respektabel andreomgang, og det synes jeg vi gjør. Men Viking var gode og vant fortjent, vi kommer under etter tre minutter, og det er vanskelig her borte, sier Fagermo.

BB: Alexander Ødegaard jubler etter å ha satt inn 2-0. André Bergdølmo ligger nedkjempet tilbake.
FORBRØDRING: Det var heftig krangling sist, i kveld begravet Rösler og Fagermo stridsøksa.