Umiddelbar Drillo-effekt for nedrykkstruede Lyn

Slo Førde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i uka ble Egil «Drillo» Olsen ansatt som trener i Lyn. Den tidligere landslagssjefen skal lede én trening i uka, og ellers være en slags rådgiver og mentor for 26 år gamle Jonas Rygg, som har hovedtreneransvaret. 

I dag spilte Lyn sin første kamp med Drillo som trener, og 72-åringens inntog ga umiddelbar effekt. 

Førde ble slått 1-0 på Bislett etter scoring av tidligere Odd-spiller Armin Sistek. Seieren var Oslo-klubbens første siden midten av mai. De tre poengene gjør at Lyn har kontakt med lagene foran seg på tabellen, men Drillos gutter ligger fortsatt på nedrykksplass.

Opp til Florø på opprykksplass er det ti poeng.

Ikke for lønna - Jeg har kanskje et kontroversielt fotballsyn, men resten av trenerteamet virker innstilt på å høre på det jeg har å si. Det betyr hurtigere spill i lengderetning og god defensiv organisering, sa Drillo da Dagbladet møtte ham tidligere i uka.  

Avtalen kom i stand gjennom advokat, fotballagent, Drillo-venn og Lyn-patriot Gunnar Martin Kjenner. At 72-åringen bor et steinkast fra treningsfeltet hjalp selvsagt på. Men de store pengene er det ikke å hente for Drillo. 

- Alle som kjenner situasjonen i klubben skjønner at jeg ikke gjør dette for lønna, ler Drillo. 

Det gjorde han heller ikke sist han var i klubben. Faktisk forlot mannen med 16 landskamper Lyn til fordel for Aalesund fordi han ønsket å bli trener på heltid. Men ikke før han hadde gjort en solid jobb. 

Savnet feltet Opprykk til daværende andredivisjon og kvalifisering til øverste nivå i løpet av to år, og deretter fjerdeplass i 1988 etter en skuffende høstsesong var fasiten før han satte snuta mot Sunnmøre. 

Viktige spillere den gangen var blant annet toppscorer Simen Agdestein, Knut Nesbø og Jo Bergsvand. 

- Jeg gleder meg til å kunne påvirke et fotballag igjen. Å bidra på feltet - det er noe jeg har savnet, sier Drillo.

Dagens seier viser at han i alle fall ikke har påvirket Lyn-laget i negativ retning. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer