Umotivert Aamodt fristet av å legge opp

KVITFJELL (NTB): Etter en svak verdenscupsesong og et skuffende OL i Nagano, sliter Kjetil André Aamodt med motivasjonen. - Jeg har verdens beste jobb, men fristes likevel av å legge opp. Dette året har vært veldig slitsomt, sier Aamodt til NTB.

I morgen og søndag er det utfor og super-G i Kvitfjell. Dagens utfortrening ble avlyst på grunn av snøvær, Aamodt trente derfor storslalåm med resten av landslagsgutta. Men etter noen nedturer i bakken, der han slo opp skaden i venstrefingeren, var det en hoderystende Aamodt som tok heisen ned til hotellet.

- Jeg er lei og fingeren er vond. Og jeg er umotivert foran sesongavslutningen. Det er liksom ikke noe å hente, sier 26-åringen til NTB.

Masete

Seks renn gjenstår av sesongen, to av dem på hjemmebane. Neste helg avsluttes verdenscupsirkuset med finaler i alle disipliner i sveitsiske Crans Montana.

- Det skal bli deilig å ta ferie nå. Jeg ser fram til å slappe av, denne sesongen har vært masete og slitsom. Selv om jeg har hatt litt flyt i utfor, har resten gått skitt, mener Aamodt.

Han ligger på fjerdeplass i den totale verdenscupen, men har ingen sjanser til å ta igjen lederen, «udyret» Hermann Maier fra Østerrike.

- Har du vurdert å gi deg?

- Selvfølgelig, jeg er fristet av det. Selv om jeg har verdens beste jobb, er den også innmari slitsom. Før gikk det lett, da jeg var lysten på å vinne alt. Nå blir det bare deilig å få en pause, fortsetter Aamodt som etter ferien skal forhandle med sponsorer og teste ski.

- Da begynner det igjen, ja. Vi får bruke ferien godt, håper jeg kan finne ny inspirasjon, sier Aamodt.

Fet bankkonto

26-åringen fra Nordstrand har sikret seg elleve OL- og VM-medaljer i karrieren. Han vant alt før han fylte 23 år og innrømmer at sultne konkurrenter, fet bankkonto og mindre terping på detaljer er en medvirkende årsak til de svake resultatene i år.

- Det er klart de har mye å si. Selv om jeg er en av verdens best trente alpinister, kan det alltid bli bedre. Jeg har nok trent på de gale tingene, teknikken har sviktet og da nytter det ikke å flyte på god grunntrening, mener Aamodt og legger til at han har det bra når han ikke tenker på ski og snø.

- Kanskje for bra? Når «hyggefaktoren» blir for høy, er det lett å gire ned litt for mye. Nei, vi får se om det er mer å hente etter ferien. Hvis ikke får jeg se hva jeg gjør.

- Det viktigste er at jeg har det moro når jeg står på ski. Hvis ikke er det ingen vits i å fortsette, avslutter Kjetil André Aamodt.

UMOTIVERT:</B> Kjetil André Aamodt er lei og umotivert etter en skuffende sesong. I morgen kjører han utfor i Kvitfjell, men kan ikke garantere en god plassering. 26- åringen er ute av rytmen og gleder seg mest til ferien.