- Umulig å angripe i Pyreneene

Sastre uten oppskriften på å stoppe Astana.

TROR IKKE PÅ TITTELFORSVAR: Carlos Sastre mener det ikke har vært muligheter for å sette inn noe angrep på Astana så langt i årets Tour de France.Foto: SCANPIX/REUTERS/Bogdan Cristel
TROR IKKE PÅ TITTELFORSVAR: Carlos Sastre mener det ikke har vært muligheter for å sette inn noe angrep på Astana så langt i årets Tour de France.Foto: SCANPIX/REUTERS/Bogdan CristelVis mer

(Dagbladet.no): Carlos Sastre har fått med seg kritikken mot manglende angrepsvilje blant Astanas utfordrere i sammendraget i årets Tour de France. Noen spede forsøk fra Cadel Evans var alt som var av action i en forholdsvis innholdsløs helg i Pyreneene.

Fjorårsvinneren stiller seg imidlertid uforstående til forståsegpåernes skepsis. Han mener nemlig at årets løypeprofil gjorde det tilnærmet umulig å sette inn et støt på firerbanden Contador, Armstrong, Leipheimer og Klöden.

- Det ligger mange modige menn begravet på kirkegården, svarer Sastre på direkte spørsmål om hvorfor han ikke prøvde et rykk opp til Andorra Arcalis på fredag, melder Reuters.

- I løpet av de ni første dagene har det rett og slett ikke vært mye terreng som har vært egnet for angrep. På den siste etappen kunne vi sikkert tatt et minutt på toppen av Tourmalet, men vi ville ha tapt forspranget på flatene på de siste 70 kilometerene, poengterer Sastre.

- Astana feiler ikke
Thor Hushovds lagkamerat og kaptein har ikke gitt opp å forsvare seieren fra i fjor, men har havnet på etterskudd målt mot Astana-kvartetten. Sastre tok hviledag på en anonym 16.-plass - 2.52 etter lederen Rinaldo Nocentini. Det betyr at det også er nesten tre minutter opp til både Alberto Contador og Lance Armstrong.

Cervelo-rytteren har ikke gitt opp å spolere det som ligger an til å bli en eneste lang parademarsj for Astana hele veien til Paris, men innser at det kommer til å bli vanskelig.

- Det kommer til å bli en vanskelig Tour på alle mulige måter fordi de fire karene i Astana kommer ikke til å feile. Det er realitetene, så vi er nødt til å fatte beslutninger på grunnlaget av det.


Satser på bjørneangrep

Saxobank-rytter Jens Voigt har imidlertid løsningen på Astana-problematikken, men det fordrer blant annet aggressive bjørner som ikke skremmes bort av store folkemengder langs veien.

- Man har selvfølgelig alltid en mulighet til å vinne Touren. Alt som skal til er at halve Astana-laget blir angrepet av en bjørn i fjellene, og så er de ute. Da kan vi andre ta oss en røyk og trille stille og rolig inn til Paris, spøkte den joviale tyskeren til dansk TV 2 etter målgang på gårsdagens etappe.

SATSER PÅ BJØRNEANGREP: Saxobank-rytter Jens Voigt er kjent som en spøkefugl. På spørsmål om han tror Andy Schleck fortsatt kan vinne Touren, svarte den joviale tyskeren at det burde la seg gjøre - om Astana ble angrepet av bjørn i fjellene. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/LIONEL BONAVENTURE
SATSER PÅ BJØRNEANGREP: Saxobank-rytter Jens Voigt er kjent som en spøkefugl. På spørsmål om han tror Andy Schleck fortsatt kan vinne Touren, svarte den joviale tyskeren at det burde la seg gjøre - om Astana ble angrepet av bjørn i fjellene. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/LIONEL BONAVENTURE Vis mer