SERIESTARTEN KAN UTSETTES: Samtalene mellom den spanske eliteserien og spillerforeningen førte ikke fram onsdag. Streikefaren er dermed overhengende. Foto: AP Photo/Andres Kudacki
SERIESTARTEN KAN UTSETTES: Samtalene mellom den spanske eliteserien og spillerforeningen førte ikke fram onsdag. Streikefaren er dermed overhengende. Foto: AP Photo/Andres KudackiVis mer

- Umulig å berge den første serierunden

Det blir høyst trolig streik i spansk fotball.

Det ble ikke oppnådd enighet mellom ligaen og spillerforeningen onsdag, og ifølge ligasjef José Luis Astiazaran er spansk fotballstreik dermed unngåelig.

- Vi har oppnådd mye i forhandlinger. Det er nå enighet om 80 prosent av spørsmålene, men de siste 20 prosentene gjør at det ikke lenger er mulig å berge den første serierunden, sa Astiazaran etter onsdagens møte.

I så fall blir helgens seriekamper i La Liga offer for streiken.

Nekter
Representanter for ligaen (LPF) og spillerforeningen (AFE) møttes for første gang siden spillerforeningen forrige uke truet med å ta ut sine medlemmer i streik i de to første serierundene.

Spillerforeningen krever blant annet bedre garantier for at spillerne får lønn når klubbene rammes av økonomiske problemer. AFE hevder at 200 spillere har om lag 400 millioner kroner til gode i lønn, og mener at LPFs forslag om et krisefond på 320 millioner kroner er utilstrekkelig.

- Ligaen nekter å gå den siste veien. Spillerne vil ha garanti for at de får lønnen sin, sa Luis Gil, som forhandler for AFE.

- Nytteløst
LPF sendte onsdag kveld ut en erklæring der skylden legges på spillerforeningen.

- Denne streiken er fullstendig uberettiget, og den er også nytteløs, for LFP har strukket seg så langt vi kan, står det.

Første serierunde i La Liga skulle etter planen spilles kommende helg, med kamper lørdag, søndag og mandag.

Ifølge Valencia-president Manuel Llorente er det virkelige problemet spansk lovgivning som gjør det relativt enkelt for klubber med vanskelig økonomi å gå til skifteretten og be om beskyttelse mot kreditorene.

Betis, Rayo Vallecano, Granada, Mallorca, Zaragoza og Racing Santander har alle gjort det, og mange mener at ordningen misbrukes av uansvarlige klubbledere.

(NTB)