«Umulig å beskrive følelsene jeg har nå»

Lance Armstrong viste ryggen til de hardeste konkurrentene, tok tilbake ledertrøya og brølte av glede da han gikk over mål. Nå vil han beholde trøya.

Armstrong viste kjempekrefter da han slo Ivan Basso i spurten. Aldri har vi sett 32-åringen juble så mye for en etappeseier. Mannen med jernansiktet skrek av glede da han passerte mål.

-  Det er umulig å beskrive følelsene jeg har nå. Det er fantastisk. Nå har jeg trøya, gliste han etter målpassering.

Så kastet han seg over kjæresten Sheryl Crow, og ga henne et skikkelig smellkyss.

Gårsdagen var Armstrongs 18. etappeseier i Tour de France, og 61. gang han trekker på seg en gul ledertrøye. Holder han den fram til søndag, blir han tidenes første som har vunnet Tour de France seks ganger.

-  Jeg ofrer alt for å beholde den ut uka. Jeg vil sykle i gult inn i Paris, sier Armstrong.

Ullrich prøvde seg

Jan Ullrich viste krefter i går, da han gikk i brudd i den bratteste bakken. Men da det sto igjen drøyt tre mil, tok Armstrong grep, og satte opp farten i bakkene.

-  Jeg fryktet aldri Ullrich. Vi hadde full kontroll på rittet, og jeg var trygg på at vi ville ta ham igjen, sier Armstrong.

Gruppa med Armstrong, Ullrich og Basso tok raskt igjen teten og holdt sammen inn til mål. Basso trakk opp spurten, men amerikaneren hentet fram sinnssyke krefter og sprintet i mål flere meter foran Basso.

-  Kjenner marerittbakken

I dag venter en spektakulær tempoetappe med en million tilskuere langs løypa. Rytterne skal opp en 15 km stupbratt stigning opp til Alpe d'Huez. Flere ryttere vil slite med å klare den strenge tidsfristen.

-  Jeg gruer meg ikke. Jeg har tegnet opp hver centimeter og tenkt ut hver detalj, sier han  Armstrong ligger 1,25 foran Basso sammenlagt, og 6,54 foran Ullrich.

GLEDESHYL: Lance Armstrong holder vanligvis maska, men i går skrek han av glede over etappeseieren i Tour de France. - Å vinne en sprint er mye mer intenst enn å komme alene i mål, sier Armstrong.