IMPONERT OVER GODSET: Strømsgodset og Ronny Deila har imponert Nils Arne Eggen gjennom flere år, spesielt i det offensive. Her takker de hverandre for kampen etter 1-1 på Marienlyst i 2010. Det resultatet vil være dårlig for både Godset og RBK i kveld. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
IMPONERT OVER GODSET: Strømsgodset og Ronny Deila har imponert Nils Arne Eggen gjennom flere år, spesielt i det offensive. Her takker de hverandre for kampen etter 1-1 på Marienlyst i 2010. Det resultatet vil være dårlig for både Godset og RBK i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Umulig å kjøpe seg et godt fotballag i Norge

Eggen irriterer seg over «tøvet» i gullkampen.

Se og diskuter Strømsgodset - Rosenborg i fotballstudio kl. 19!

(Dagbladet): Litt før klokka 21 i kveld vet vi om spenningen i gullkampen i Tippeligaen lever i beste velgående, eller om Molde har gullmedaljene halvveis nede i lomma.

Uavgjort vil nesten være et verdiløst resultat for både Strømsgodset og Rosenborg på Marienlyst i kveld - en seier til et av lagene betyr at Ole Gunnar Solskjær & co fortsatt må se seg over skuldra.

Godset er milevis unna sine to gullrivaler hva gjelder ressurser og økonomiske muskler. Såkalte nøytrale i tittelkampen, som Davy Wathne, har ikke lagt skjul på at han har svært lyst til å se Ronny Deila og Drammen danse ved «den skitne elven sin» når serien er ferdigspilt.

RBKs trenerlegende Nils Arne Eggen ser på Strømsgodset som favoritter i kveld, selv om han selvsagt håper på Rosenborg.

- Det viktigste for begge lag i kveld er å vinne. Etter at Molde spilte uavgjort mot Tromsø i går ,er det bare én mulighet for Rosenborg og Strømsgodset - tre poeng i kveld. Det vil prege kampen. Jeg håper det blir en artig og underholdende kamp. Jeg tror faktisk Rosenborg er i angrepsposisjon etter tapet i Molde. Nå må de bevise at de er et vinnerlag, sier han til Dagbladet.

Vanskelig å være god offensivt
Eggen har de siste årene latt seg imponere og begeistre av Strømsgodset og fotballen de står for. Han husker godt hvor tøft de fikk det da han, som vikarierende trener, måtte ta til takke med 1-1 i Drammen i 2010.

I år har Godset vunnet ti, spilt tre uavgjorte og tapt null på eget kunstgress.

- Strømsgodset har en veldig klar struktur, de er gjenkjennelige, først og fremst i angrep. Det er alltid vanskeligst å være god offensivt, minner han om.

- Tøv om ressurser
Men da Dagbladet spør om det er ekstra imponerende at et lag med vesentlig mindre ressurser enn RBK og Molde biter så godt fra seg i gullkampen, kommer Eggen med et hjertesukk.

- Slutt med tøvet om ressurser. Det går ikke an å kjøpe seg et godt fotballag i Norge, mener Eggen.

Rosenborgs signeringer av Tarik Elyounoussi, Mikkel Diskerud, Tore Reginiussen og Christian Gamboa midt i sesongen endrer ikke på Eggens syn.

- Det å skape et godt fotballag har mye mindre med penger å gjøre enn folk tror. Det mener jeg alvorlig, i hvert fall når det gjelder Norge. Her handler det om fotballfaglig dyktighet å gjøre, ikke økonomi. Der har Godset vært flinke. Og så har de jo Erik Espeseth som daglig leder, som jeg kjenner fra Rosenborg. Og Jostein Flo er der, med begge beina godt plantet på jorda, sier Eggen.

I kveld tror han mest på Godset-jubel.

- Fotball oppleves med hjertet, men spilles med hjernen. Spør du meg, er favoritten i kveld Godset. Men jeg håper selvfølgelig at RBK slår til for fullt, sier han.

- TØV OM RESSURSER: Rosenborg har hentet mange profilerte spillere i løpet av sesongen, men Nils Arne Eggen synes det er tøv å snakke om ressurser som en avgjørende faktor i gullkampen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- TØV OM RESSURSER: Rosenborg har hentet mange profilerte spillere i løpet av sesongen, men Nils Arne Eggen synes det er tøv å snakke om ressurser som en avgjørende faktor i gullkampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer