- Umulig å overse Thomas

Herjet med Sandefjord-forsvaret.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Strømsgodset - Sandefjord 4-0.

- Thomas Sørum har vært så god på trening den siste uka at det var umulig å overse ham når laget skulle komponeres mot Sandefjord, sier Godset-trener Dag-Eilev Fagermo etter å ha sett eget lag ta sin største seier for sesongen.

Fikset utvisning

Det har ikke vanket all verdens med muligheter på topp for Strømsgodset-spiss Thomas Sørum denne sesongen, men Lier-gutten grep muligheten med begge hender da han fikk muligheten fra start for sjuende gang denne sesongen.

Riktignok uteble scoringen, men etter å ha skaffet både straffespark og rødt kort til hjemmelagets fordel, var det mer enn nok til å høste stående ovasjoner fra hjemmepublikummet da han forlot banen ti minutter før slutt.

- Min kandidat til banens beste, konkluderer Fagermo, som trekker fram at eleven var sentral i de to mest avgjørende situasjonene i kampen og knapt nok tapte en sentral duell mot Sandefjords forsvar.

Hovedpersonen selv håper å ha overbevist nok til også å bli å finne blant Fagermos elleve utvalgte neste helg.

- Vi lever av prestasjonene våre, derfor håper jeg å få starte mot Tromsø, sier Sørum til Dagbladet.no.

KÅRET TIL BB AV TRENEREN: Her scoret Thomas Sørum mot FFK i sommer. I går ble det ikke nettkjenning, bare ros fra sjefen. Foto: Scanpix
KÅRET TIL BB AV TRENEREN: Her scoret Thomas Sørum mot FFK i sommer. I går ble det ikke nettkjenning, bare ros fra sjefen. Foto: Scanpix Vis mer

Vil ikke kritisere Fagermo

Selv om han har fått få muligheter på bekostning av fyrtårnet Peter Kovacs, har han vært mer effektiv når det kommer til scoringer per spilte minutt. Sørum vil imidlertid ikke svare på om han føler seg oversett av treneren.

- Dette er ting vi løser internt, understreker han.

Strømsgodset møter i tillegg Fredrikstad borte og Stabæk hjemme i avslutningen av Tippeligaen, og selv om direkte nedrykk nå ikke lenger er et alternativ, spår Sørum en tøff innspurt for Drammens-klubben.

- Dette blir tre vanskelige kamper som kommer til å kreve hard jobbing. Dessuten blir det viktig å knekke «førsteomgangskoden», mener Sørum i visshet om at et av Godsets store problemer har vært at laget altfor ofte har havnet bakpå etter første 45.

SENDTE SANDEFJORD NED: Stian Ohr løftet shortsen etter 4-0-målet, Thomas Sørum (t.h) var delaktig i storseieren.