- Umulig å si noe nå

-  Det er ikke så lett å svare på om jeg er tilbake, for jeg er ikke tilbake før jeg har spilt kamp, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

CARRINGTON (Dagbladet): Den kampen spiller han mandag kveld. Den første etter kne-operasjonen for nesten to år siden. Manchester United møter Liverpool i reservelagsligaen, og Solskjær spiller. Dagbladet ventet på Ole Gunnar utenfor treningsfeltet ved Carrington vest for Manchester i går ettermiddag. Klokka kvart over to, nesten én time etter de andre spillerne, kom han kjørende ut gjennom de røde og hvite sperringene som holder uvedkommende ute.

-  Jeg gleder meg. Jeg får reservelagsfotball nå, så får vi se hvor lang tid det tar før jeg er tilbake til det som var poenget med operasjonen - å komme tilbake på førstelagsnivå, sier han.

Trente med reservene

Så langt har han vært gjennom to treningsøkter. Torsdag med førstelaget; i går med reservene. Han syntes det var veldig inspirerende å løpe rundt med Ruud van Nistelrooy og Wayne Rooney igjen.

-  Jeg trente med førstelaget torsdag, men har bare vært med på én full trening, og da var det bare fem, seks førstelagsspillere der. Det er viktig at jeg tar dette gradvis, sier han.

Nøkternheten er lett å forstå. Han innrømmer at tempoforskjellen fra reservelagstreningne er merkbar. Da han gjorde comeback mot slutten av 2003-04 sesongen holdt han dessuten i bare snaue tre måneder, og den bebudete returen i oktober ble også utsatt fram til nå.

-  Det er umulig å si noe før jeg har spilt kamper. Før operasjonen kunne jeg også trene, sier han.

Skryt av sjefen

 GLEDER SEG: Ole Gunnar Solskjær gleder seg til comebacket mandag. Men han er fortsatt ikke sikker på om kneet holder. Foto: Lars Erik Pedersen
GLEDER SEG: Ole Gunnar Solskjær gleder seg til comebacket mandag. Men han er fortsatt ikke sikker på om kneet holder. Foto: Lars Erik Pedersen Vis mer

Manager Ferguson er uansett fornøyd.

-  Ole Gunnar har trent med førstelaget nå, og så helt fantastisk ut, sier United-sjefen.

Supporterne vil likevel ha fått nytt håp om å se ham tilbake på førstelaget i løpet av kort tid. Solskjær er en av klubbens mest populære spillere. Fredag viste han igjen hvorfor. Som eneste spiller, sammen med Wayne Rooney, skrev han autografer til tre fremmøtte supportere.

Han lot seg også avbilde, og sjøl da én av supporterne ikke skjønte opp ned på digitalkameraet ventet han tålmodig, før han hjalp til med å finne rett innstilling.

Som takk lovet Solskjær-tilhengeren å være på plass når nordmannen om to dager gjør sitt etterlengtede comeback på banen til Hyde United, der United-reservene spiller sine kamper.

-  Vi får snakke mer etter kampen. Før den tid er det som sagt vanskelig å si noe mer, sier Solskjær til Dagbladet.