Umulig å skille Anna og Mikaela i Sölden

Delte seieren etter å ha klokket inn på samme tid.

JEVNERE BLIR DET IKKE: Her jubler, fra venstre, Mikaela Shiffrin, Anna Fenninger og Eva-Maria Brem for pallplassene i alpinåpningen i Sölden i dag. Shiffrin og Fenninger delte seieren etter en utrolig hundredelsstrid. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
JEVNERE BLIR DET IKKE: Her jubler, fra venstre, Mikaela Shiffrin, Anna Fenninger og Eva-Maria Brem for pallplassene i alpinåpningen i Sölden i dag. Shiffrin og Fenninger delte seieren etter en utrolig hundredelsstrid. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

SÖLDEN (Dagbladet): Det ble en kamp om hundredelene i damenes alpinåpning i Østerrike i dag. Til slutt delte amerikanske Mikaela Shiffrin og østerrikske Anna Fenninger førsteplassen.

- Det var en perfekt start på sesongen for meg, sier Shiffrin på pressekonferansen etter seieren.

Det skilte mye i rennet, men til slutt fikk hjemmepublikummet også mye å juble for. Både veteranen Kathrin Zettel og Eva-Maria Brem fikk ordentlig fart på skiene i andreomgang. Bare tre hundredeler skilte de to hjemmefavorittene i Brems favør, før Anna Fenninger sto på startstreken.

Fenninger var nummer to etter førsteomgang, og kjørte også meget godt på toppen i andreomgang.

Men i det bratte henget i Sölden, som gradvis var blitt røffere utover i omgangen, glapp skiene litt for Fenninger, og ved den andre mellomtida lå hun plutselig bak både Brem og Zettel.

Likevel klarte Fenninger å skape såpass mye bedre fart på skiene på det flate partiet før mål at hun kom i mål 27 små hundredeler før Brems bestetid.

Avgjørelsen
Så var det Shiffrins tur. 19-åringen tapte mye til Fenninger på toppen og lå hele 63 hundredeler bak østerrikeren ved første mellomtid. Men der Fenninger ikke klarte å holde linja ned det bratte henget, holdt Shiffrin svingene til nær perfeksjon på det røffe underlaget.

Ved andre mellomtid lå hun bare ni hundredeler bak Fenninger, men samtidig var det altså bare fjerde beste tid på daværende tidspunkt.

SÅ GLAD: Noen småfeil i midtpartiet holdt på å koste Anna Fenninger pallplassen, men i mål var hun 27 hundredeler foran sine landssøstre Brem og Zettel. Da blir man så glad. Fenninger delte seieren med amerikanske Mikaela Shiffrin. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SÅ GLAD: Noen småfeil i midtpartiet holdt på å koste Anna Fenninger pallplassen, men i mål var hun 27 hundredeler foran sine landssøstre Brem og Zettel. Da blir man så glad. Fenninger delte seieren med amerikanske Mikaela Shiffrin. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Så gjorde Shiffrin det samme som Fenninger inn mot mål, bare enda litt bedre. Og til de 13 000 tilskuernes glede gjorde hun det akkurat godt nok til at hun klokket inn på hundredelet samme tid som Fenninger.

Dermed fikk også de mange oppmøtte østerrikerne noe juble for, med både seier og tredjeplass.

Irritert Mowinckel
Den eneste norske løperen i finalen, Ragnhild Mowinckel, kjørte seg opp to plasser i finaleomgangen. Dermed endte Mowinckel på femtendeplass, hennes nest beste storslalåm-resultat i karrieren.

- Ja, jeg kan jo ikke være misfornøyd med det, men likevel er jeg litt irritert over at jeg ble litt tilbakeholden i finalen, sier Mowinckel, som nå får en lang pause fra konkurransene i verdenscupen.

Det neste rennet hun skal kjøre er i Aspen om en måneds tid.

Nina Løseth kjørte ut i førsteomgang av dagens renn, mens gutta kjører sitt storslalåm i morgen fra klokka 09.30.