Umulig å skille Anna og Mikaela i Sölden

Delte seieren etter å ha klokket inn på samme tid.

JEVNERE BLIR DET IKKE: Her jubler, fra venstre, Mikaela Shiffrin, Anna Fenninger og Eva-Maria Brem for pallplassene i alpinåpningen i Sölden i dag. Shiffrin og Fenninger delte seieren etter en utrolig hundredelsstrid. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
JEVNERE BLIR DET IKKE: Her jubler, fra venstre, Mikaela Shiffrin, Anna Fenninger og Eva-Maria Brem for pallplassene i alpinåpningen i Sölden i dag. Shiffrin og Fenninger delte seieren etter en utrolig hundredelsstrid. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SÖLDEN (Dagbladet): Det ble en kamp om hundredelene i damenes alpinåpning i Østerrike i dag. Til slutt delte amerikanske Mikaela Shiffrin og østerrikske Anna Fenninger førsteplassen.

- Det var en perfekt start på sesongen for meg, sier Shiffrin på pressekonferansen etter seieren.

Det skilte mye i rennet, men til slutt fikk hjemmepublikummet også mye å juble for. Både veteranen Kathrin Zettel og Eva-Maria Brem fikk ordentlig fart på skiene i andreomgang. Bare tre hundredeler skilte de to hjemmefavorittene i Brems favør, før Anna Fenninger sto på startstreken.

Fenninger var nummer to etter førsteomgang, og kjørte også meget godt på toppen i andreomgang.

Men i det bratte henget i Sölden, som gradvis var blitt røffere utover i omgangen, glapp skiene litt for Fenninger, og ved den andre mellomtida lå hun plutselig bak både Brem og Zettel.

Likevel klarte Fenninger å skape såpass mye bedre fart på skiene på det flate partiet før mål at hun kom i mål 27 små hundredeler før Brems bestetid.

Avgjørelsen Så var det Shiffrins tur. 19-åringen tapte mye til Fenninger på toppen og lå hele 63 hundredeler bak østerrikeren ved første mellomtid. Men der Fenninger ikke klarte å holde linja ned det bratte henget, holdt Shiffrin svingene til nær perfeksjon på det røffe underlaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer