OMSTRIDT: Juan Manuel Marquez mente han hadde dommerne mot seg etter tapet for Manny Pacquiao i Las Vegas.Foto: SCANPIX/AFP/Jewel Samad
OMSTRIDT: Juan Manuel Marquez mente han hadde dommerne mot seg etter tapet for Manny Pacquiao i Las Vegas.Foto: SCANPIX/AFP/Jewel SamadVis mer

- Umulig å slåss mot motstander og tre dommere samtidig

Pacquiao vant kontroversiell seier over Marquez.

Manny Pacquiao, av mange regnet som verdens beste bokser, måtte gi alt for å slå mexicaneren Juan Manuel Marquez og beholde VM-beltet sitt i World Boxing Organization (WBO).

Pacquiao møtte Marquez for tredje gang, men han måtte slite mer for seieren nå enn i de to foregående møtene. To av dommerne hadde filippineren som vinner med dommerstemmene 115-113 og 116-112, mens den tredje dommeren hadde uavgjort og 114-114.

32 år gamle Pacquiao måtte tåle mange hardere treffere, men det fantastiske fotarbeidet og raske kontringer reddet ham, slik at han kunne gå seirende ut av ringen for 15. gang på rad.

Trodde på seier
Marquez trodde han hadde vunnet og løftet armene over hodet som tegn på at seieren var hans etter kampen. Da avgjørelsen falt, var han veldig skuffet.

-Det blir umulig når jeg både mot slåss mot motstanderen min i ringen og tre dommere samtidig, sa han. 38-åringen la ikke skjul på at han følte seg robbet for seieren. Etter kampen stormet han ut av ringen uten å snakke med noen.

- Jeg traff mer og renere enn han. Nå er jeg skikkelig frustrert, for dommerne stjal denne seieren fra meg. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre for å få den respekten jeg fortjener hos dommerne, sa Marquez.

- Tilhengerne mine er fornøyde, for de så fort at jeg var den beste. Men Marquez er en god bokser, så jeg fikk ingenting gratis, selv om seieren var klar nok, mente Pacquiao etter den kontroversielle seieren.

Nytt møte?
Etter kampen var det flere som tok til orde for at Pacquiao må møte Marquez i en fjerde kamp, før han går inn i ringen mot Floyd Mayweather jr.

- Jeg møter gjerne Marquez igjen, når som helst. Jobben min er å være bokser, så jeg tar de kampene som kommer, sa Pacquiao.

De to møttes første gang i 2004. Den gangen endte det uavgjort. Neste kamp var i 2008, og da vant Pacquiao med ett poeng i en såkalt delt avgjørelse. For tre år siden tok han også VM-tittelen i World Boxing Council (WBC) i super fjærvekt fra Marquez.

(NTB)