Umulig å stoppe Sandefjord

Med 3-0 mot opprykksrival Hønefoss har Sandefjord stø kurs mot Tippeligaen. Der risikerer de å miste tre av sine mest trofaste nøkkelspillere.

SANDEFJORD (Dagbladet): En av dem, kaptein Andreas Augustsson, viste at han er for god for 1. divisjon mot Hønefoss. Den svenske midtstopperen med fortid i Vålerenga scoret sitt sjette og sjuende mål for sesongen, og fikk stående applaus da han ble byttet ut like før slutt. Begge målene kom med hodet i første omgang, og drepte all spenning i toppkampen.

Tre kamper før slutt er tippeligaplassen for alvor innen rekkevidde.

Sandefjord ligger to poeng bak Stabæk, som spilt en kamp mindre, og har fire poeng ned til Moss på 3. plass. Men «Keiser August» nøler med å skrive ny kontrakt.

-  Jeg ga beskjed til Sandefjord i sommer om at jeg ville vente med å skrive ny kontrakt. Nå vil jeg se hva som finnes av andre alternativer, sier Augustsson.

Uten tippeligaspill kan Sandefjord bare glemme å beholde tomålshelten.

-  Tippeligaen er veldig viktig for min framtid. Jeg lengter etter det øverste nivået etter to og et halvt år i Sandefjord. Jeg trives jo godt her også, men jeg vet ærlig talt ikke.

Det samme vil midtbanespiller Geir Ludvig Fevang, som har vært i Sandefjord i sju år.

Han har vært med på å tape to kvalifiseringer - mot Brann i 2002 og Vålerenga i 2003 - og ser ut til å føre klubben i sitt hjerte til Tippeligaen for første gang. Likevel vil Fevang prøve noe nytt.

 STORT PUBLIKUM:  Hønefoss-spillerne sto på rekke og rad for å stoppe Sandefjord-målscorer Andreas Tegström, en av profilene som blir  på                 Storstadion neste sesong. Etter 3-0 er Sandefjord seks poeng foran Hønefoss. Foto: Torbjørn Berg.
STORT PUBLIKUM: Hønefoss-spillerne sto på rekke og rad for å stoppe Sandefjord-målscorer Andreas Tegström, en av profilene som blir på Storstadion neste sesong. Etter 3-0 er Sandefjord seks poeng foran Hønefoss. Foto: Torbjørn Berg. Vis mer

-  Jeg har vært i Sandefjord omtrent hele livet mitt, og spilt for denne klubben siden oppstarten. I utgangspunktet har jeg lyst til å prøve noe nytt.

-  Men nå ser dere jo ut til å lykkes?

-  Ja, sånn sett er det kanskje litt ugunstig. Men jeg har tenkt på et miljøskifte lenge. Det er ikke unaturlig når man har vært så lenge på ett sted, sier Fevang.

Toppklubber interessert

Den som helt sikkert forsvinner, er Magne Sturød. Etter fem år i Sandefjord skal han spille for danske Odense neste sesong.

Sturød synes ikke det vil være helt uproblematisk om både Fevang og Augustsson slår følge.

-  På en måte er jeg bekymret, men går vi opp i Tippeligaen, blir Sandefjord en mer attraktiv klubb for andre spillere.

-  Men ikke for deg?

-  Jeg ser at det er en litt rar situasjon at man drar når vi kanskje endelig klarer det. Men jeg følte at jeg trengte noe nytt, forklarer Sturød.

Stor interesse

I går satt representanter både fra Viking og svenske Elfsborg på tribunen, trolig for å finsikte enkelte av Sandefjord-spillerne.

LSK-direktør Jan Åge Fjørtoft har også vært på Storstadion og snust de siste ukene.

Trener Tor Thodesen har full respekt for at to av hans beste spillere sitter i tenkeboksen.
 

-  I den situasjonen vi er i, har jeg full respekt og forståelse for at de vil Andreas og Geir Ludvig vil avvente. Begge er toneangivende spillere hos, og blir tøffe å erstatte, innrømmer Thodesen.

Han håper likevel begge blir værende, bare Sandefjord rykker opp. Men akkurat det er hysj-hysj.

-  Vi prater fortsatt ikke om det. Men det er ikke slik at vi har kniven på strupen om vi ikke skulle klare det, sier Sandefjord-treneren.