Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Umulig å sutte på seierskaramellen

Første barriere er brutt.

• Direkte på Dagbladet.no kl. 18.15: Norge - Russland

Endelig slo vi danskene da det betydde som mest. Men det var på hengende håret. De fem siste minuttene holdt vi på å rote bort en seksmålsledelse, men vi vant til slutt. Noe vi selv mener var fullt fortjent.

Ett eller to danske poeng i gårsdagens kamp ville vært et ran.

I klubblagene våre har vi mulighet til å sutte på seierskaramellen i noen dager, her er det umulig. I skrivende øyeblikk har vi 17 timer til ny kamp. Derfor må vi dessverre raskt glemme denne seieren og fokusere på de nye oppgavene som venter oss i kveldens kamp mot Russland.

Det vil kanskje være naturlig å tro at stemningen står i taket på spillerhotellet, men med så kort tid til ny kamp er troppen avbalansert og rolig. Vi vet seieren i går var utrolig viktig, men å tro at jobben er gjort vil være å lure seg selv.

Nå venter Russland. Mange vil sikkert forbinde russisk håndball med en stein gal trener som rår over spillerne sine med jerndisiplin. Mange har sikkert sett Jevgenij Trefilovs kontroversielle lederstil for de russiske håndballdamene.

Herrenes trener, Vladimir Maximov, er derimot en roligere type og sannsynligvis den høyest respekterte treneren i Russland gjennom tidene. Han er også trener for klubblaget Chehovskie Medvedi, hvor 90 prosent av landslagsspillerne kommer fra.

Derfor må vi forvente et svært samspilt russisk lag som entrer banen i kveld. At de i går «bare» klarte uavgjort mot Montenegro gjør garantert at de er ekstra motiverte mot oss.

PÅ\'N IGJEN: Klokka ti i dag gikk Bjarte Myrhol og landslagsgutta inn i Drammenshallen for ei lett formiddagsøkt. Gutta får ikke tid til mye annet enn forberedelser, kamper, restitusjon og trening under EM. Foto: STIAN HARALDSEN
PÅ\'N IGJEN: Klokka ti i dag gikk Bjarte Myrhol og landslagsgutta inn i Drammenshallen for ei lett formiddagsøkt. Gutta får ikke tid til mye annet enn forberedelser, kamper, restitusjon og trening under EM. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

Om vi sjeldent har slått Danmark, går det ennå lengre tid mellom hver gang et norsk lag slår Russland. Vi gjorde det to ganger i 2005, men bortsett fra det er det sjeldent at Norge står igjen jublende etter kamper mot Russland.

Russerne spiller slik de alltid har gjort, med store tunge bamser som liker å hamre ballen i mål fra distanse. Størrelsen skal forhåpentligvis bli deres bane; vi skal forsøke å løpe de i senk. Vi ønsker å spille med høyere tempo enn i kampen mot Danmark, og klarer vi det er mulighetene gode for to nye poeng.

Stemningen i Drammenshallen i går var fantastisk. Publikum var utrolig gode og støttet oss hele kampen. Derfor var det ekstra hyggelig å stå igjen med begge poengene. Med den samme støtten og entusiasmen håper vi at vi gjentar bragden i kveld.

image: Umulig å sutte på seierskaramellen
TØFF KAMP: Dagbladet.no-skribentene Bjarte Myhrol og Ole Erevik gleder seg til kveldens storkamp mot Russland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media