Formel 1

- Umulig å være like god som faren

Selv om han er i ferd med å skrive sin egen Formel 1-historie, er den 22 år gamle tyskeren fortsatt først og fremst kjent for å være sønnen til Michael Schumacher. Tidligere verdensmester Nico Rosberg tror det blir vanskelig å gjenskape farens magi.

HØYE FORVENTNINGER: Det er mye press på debutanten med det legendariske etternavnet. Foto: Andrej Isakovic/Patrick Hertzog/AFP
HØYE FORVENTNINGER: Det er mye press på debutanten med det legendariske etternavnet. Foto: Andrej Isakovic/Patrick Hertzog/AFP Vis mer
Publisert

Før årets sesong signerte Mick for det amerikanske laget Haas', og han fikk sin debut i Bahrain tidligere i år.

Men det er allerede mye press på 22-åringens skuldre.

- Det er ganske umulig for ham å være like god som faren. Michael Schumacher er den beste noensinne, og alle sammenlikner Mick med faren, sier han til Sky Sport Italia.

Påstanden til Rosberg er kanskje ikke så rar med tanke på Michael Schumachers merittliste.

Mye å leve opp til

Michael Schumacher ble verdensmester sju ganger og gikk til topps i totalt 91 løp.

Det var rekorden fra tyskeren la opp, men nåværende Mercedes-fører Lewis Hamilton tok over den historiske rekorden i 2020, og briten står med 97 individuelle seire før helgens løp i Barcelona.

Mick mener selv at han kan håndtere det store presset som følger med etternavnet.

- Jeg har vunnet før, og har bevist at jeg kan kjøre. Jeg føler ikke på noe press, fortalte Schumacher før han debuterte.

Det virker ikke umulig at Mick Schumacher blir Ferrari-fører i framtida, han har testet bilene ved flere anledninger, så seint som i april.

Mick Schumacher har bare tre Formel 1-løp på CV-en, men skaper allerede positive overskrifter.

Selv om han kjører for Haas, som uten tvil har den tregeste bilen i feltet, har Schumacher holdt feilene sine på et minimum, og i det portugisiske Grand Prix viste han Williams-Nicholas Latifi en imponerende manøver.

Det sørget for at ikke begge Haas-bilene havnet bakerst i feltet.

Uansett hvilken bil han kjører, er det mye press på 22-åringen som stadig sammenliknes med faren av fans og eksperter.

Det er nok mange som vil se Schumacher jr. på listen over F1-verdensmestere, men tidligere Mercedes-fører Nico Rosberg mener han har en tøff tid i vente.

- Det er mye press. Vi så allerede i fjor, at det var flere journalister rundt ham enn Hamilton på pressekonferansene, sa den tidligere verdensmesteren til Sky Italia.

Rom til forbedring

Den tidligere Formel 1-mesteren kommer med råd til Schumacher.

- Jeg brukte dataene mye, man kan lære mye av hva den andre sjåføren gjør med samme bil.

Til sammenlikning hadde Rosberg, Michael Schumacher og Hamilton som lagkamerater.

Mick Schumacher har debutant og mye omtale Nikita Mazepin som lagkamerat.

- Selv om du kjører veldig fort, vil det alltid være en sving der den andre sjåføren er raskere, sier Rosberg og fortsetter:

- Du kan se hvor han bremser eller om han bruker en annen bane, du kan se alt, slik at du kan bruke dataene til å kjøre mye raskere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer