Formel 1

- Umulig å være like god som faren

Selv om han er i ferd med å skrive sin egen Formel 1-historie, er den 22 år gamle tyskeren fortsatt først og fremst kjent for å være sønnen til Michael Schumacher. Tidligere verdensmester Nico Rosberg tror det blir vanskelig å gjenskape farens magi.

HØYE FORVENTNINGER: Det er mye press på debutanten med det legendariske etternavnet. Foto: Andrej Isakovic/Patrick Hertzog/AFP
HØYE FORVENTNINGER: Det er mye press på debutanten med det legendariske etternavnet. Foto: Andrej Isakovic/Patrick Hertzog/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Før årets sesong signerte Mick for det amerikanske laget Haas', og han fikk sin debut i Bahrain tidligere i år.

Men det er allerede mye press på 22-åringens skuldre.

- Det er ganske umulig for ham å være like god som faren. Michael Schumacher er den beste noensinne, og alle sammenlikner Mick med faren, sier han til Sky Sport Italia.

Påstanden til Rosberg er kanskje ikke så rar med tanke på Michael Schumachers merittliste.

Mye å leve opp til

Michael Schumacher ble verdensmester sju ganger og gikk til topps i totalt 91 løp.

Det var rekorden fra tyskeren la opp, men nåværende Mercedes-fører Lewis Hamilton tok over den historiske rekorden i 2020, og briten står med 97 individuelle seire før helgens løp i Barcelona.

Mick mener selv at han kan håndtere det store presset som følger med etternavnet.

- Jeg har vunnet før, og har bevist at jeg kan kjøre. Jeg føler ikke på noe press, fortalte Schumacher før han debuterte.

Det virker ikke umulig at Mick Schumacher blir Ferrari-fører i framtida, han har testet bilene ved flere anledninger, så seint som i april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer