- Umulig å vite hva som blir hands

Stefan Strandberg oppgitt over uklar regel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var spilt en halvtime i kampen mellom Sandnes Ulf og Rosenborg da Henrik Furebotn kom til avslutning inne i boksen. Strandberg satte ryggen til for å blokkere, men ballen traff armen til stopperen.

Vanskelig regel Dommer Tom Harald Hagen pekte resolutt på krittmerket, til store protester fra Strandberg.

- Det er umulig å vite hva som blir hands. Jeg kan tydeligvis ikke fotballreglene, og jeg spiller på Norges beste lag. Det er vanskelig. Noen ganger blir det dømt, noen ganger ikke dømt. Jeg har hånden ut fra kroppen, men det er helt naturlig å ha hånden der når jeg går ned sånn for å blokkere, sier Strandberg til Adresseavisen.

- Riktig å dømme straffe TV 2s Asbjørn Myhre kommenterte oppgjøret på Sandnes Stadion, og han forstår spillernes frustrasjon.

- Av og til skulle man ønske at det var slik at så lenge ballen traff armen i feltet, så er det straffe. Denne regelen er veldig vanskelig og en av de mest uklare. Men min første innskytelse i går, var at det var riktig å dømme hands, sier kommentatoren til Dagbladet.

- Jeg føler at spillerne er veldig usikre på hva som er straffbart. Det er mange variabler som spiller inn og det går mye på skjønn. Samtidig må vi etterstrebe at fortolkningen av regelverket er så lik som mulig hos alle dommere. Og dette jobber de hele tiden med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer