- Umulig å vite hva som foregår i hodene deres

Russisk millionsøksmål mot sjakk-OL avvist.

SAKSØKT: Det russiske sjakkforbundet (RCF) krevde erstatning av Tromsø 2014. I dag møttes partene i retten. Assisterende turneringsdirektør for sjakk-OL Morten Sand og advokat Trond Skogly til venstre. Brynjar Østgård, helt til høyre, representerte RCF.  Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
SAKSØKT: Det russiske sjakkforbundet (RCF) krevde erstatning av Tromsø 2014. I dag møttes partene i retten. Assisterende turneringsdirektør for sjakk-OL Morten Sand og advokat Trond Skogly til venstre. Brynjar Østgård, helt til høyre, representerte RCF. Foto: Joachim Baardsen / DagbladetVis mer

TROMSØ (Dagbladet):  Forrige tirsdag ble det klart at Det russiske sjakkforbundet (RCF) hadde saksøkt arrangøren av sjakk-OL i Tromsø.

Russerne krever nærmere 1.3 millioner kroner i erstatning for advokatutgifter forbundet med den opprinnelige ekskluderingen av landets kvinnelag.

I dag møttes partene i Nord-Troms Tingrett, etter at RCF fremmet krav om arrestbegjæring av midlene frem til saken var avklart.

Dagbladet kjenner til at retten nå har avvist dette.

I kjennelsens slutning skriver dommerfullmektig Stig Valhammer at RCF også er nødt til å betale for Tromsø 2014s saksomkostninger. Beløpet er på 123 500 kroner.

- Jeg mener det er det eneste tenkelige resultatet i denne saken, sier assisterende turneringssdirektør Morten Sand til Dagbladet.

- Frykter dere ytterligere søksmål?

- Det er helt umulig for oss å vite hva som foregår i hodene på motparten. Vi skjønner ikke hvorfor de gjorde dette til å begynne med. Det er en helt annen rettskultur i Russland. De er kjent for å være veldig pågående, men jeg ønsker å spekulere minst mulig i dette, sier Sand, som selv er advokatutdannet.