Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Umulig at Armstrong har misbrukt doping

Tidligere UCI-president avviser at prøver ble dekket over.

STÅR PÅ SITT: Tidligere UCI-president Hein Verbruggen står ved Lance Armstrongs side i det dopingbeskyldningene tiltar i styrke igjen.Foto: SCANPIX/AP/Christophe Ena
STÅR PÅ SITT: Tidligere UCI-president Hein Verbruggen står ved Lance Armstrongs side i det dopingbeskyldningene tiltar i styrke igjen.Foto: SCANPIX/AP/Christophe Ena Vis mer

Tidligere UCI-president Hein Verbruggen avviser at en påstått positiv dopingprøve av syklisten Lance Armstrong ble dekket over av Det internasjonale sykkelforbundet.

Tyler Hamilton er foreløpig sistemann ut med dopingbeskyldninger mot sin tidligere lagkamerat i US Postal Service. Hjelperytteren hevder han så Armstrong misbruke doping og at UCI dekket over en positiv test i 2001.

- Det er umulig. Lance Armstrong har aldri misbrukt doping. Aldri, aldri, aldri. Jeg sier ikke dette fordi jeg er en venn av ham, fordi det er ikke sant. Jeg sier det fordi jeg er sikker. Selv om vi skulle like å tro det, går det ikke an å skjule en positiv dopingtest. Testresultatene gis ikke bare til UCI, men også til Verdens antidopingbyrå, sier Verbruggen til nettstedet ad.nl.

- Så en gang for alle: Under mitt lederskap i UCI har slik praksis aldri funnet sted.

Tidligere har en annen dopingtatt lagkamerat av Armstrong, Floyd Landis, sagt at det foregikk systematisk dopingmisbruk blant topprytterne i laget.

- Hamilton sier mye det samme som Landis uten at de navngir folk som kan tillegges skyld. Landis står foran en rettssak, og der må han bevise sine utsagn, sier Verbruggen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media