- Umulig for meg å ikke dra til London

Ramos har sagt opp Sevilla-jobben.

• Direkte: Følg Premier League fra klokka 16

(Dagbladet.no) Det har ligget i kortene helt siden det ble kjent at Martin Jol er ferdig i Tottenham, at Juande Ramos kom til å overta.

Men han var kontraktsbundet i Sevilla - og hadde tidligere sagt han ville fullføre den jobben.

Nå har Ramos imidlertid trukket seg som sjef for det spanske Champions League-laget.

- For min familie og karriere er det umulig for meg å ikke dra til London, skriver han på sin personlige hjemmeside.

Klar på mandag

Selv om han ikke nevner Tottenham med ett ord, er det liten tvil om at White Hart Lane blir neste stoppested for den suksessrike spanjolen. The Independent skriver at Ramos vil være til stede på tribunen når Spurs i morgen møter Blackburn.

Han har ledet Sevilla til to strake triumfer i UEFA-cupen, men han står overfor en stor utfordring nå. Spurs ligger under nedrykksstreken etter ti kamper og har bare én serieseier denne sesongen.

NYE UTFORDRINGER: Juande Ramos dropper Sevilla og Champions League til fordel for Tottenham og bunnstrid i Premier League. Foto: REUTERS
NYE UTFORDRINGER: Juande Ramos dropper Sevilla og Champions League til fordel for Tottenham og bunnstrid i Premier League. Foto: REUTERS Vis mer

Ifølge BBC kommer Ramos til å bli presentert som ny Tottenham-manager på mandag. Londonerne prøvde allerede i sommer å få tak i spanjolen, men da takket han nei.

Allerede på torsdag, samme dag som det ble kjent at Martin Jols dager var talte, var Tottenham-ledelsen i møte med en Sevilla-direktør.

Tøff avgjørelse

- Dette har vært den tøffeste avgjørelsen jeg noen sinne har tatt. Sevilla-tida mi har vært den viktigste tida i livet mitt, både personlig og profesjonelt. Det vil jeg for evig være takknemlig for, skriver Ramos.

Sevilla skriver følgende i en pressemelding på sin hjemmeside:

- Den nå tidligere Sevilla-treneren har takket nei til å holde en pressekonferanse på treningsområdet. Han har valgt å bruke www.juanderamos.com for å si farvel til Sevilla.

Det er liten tvil om at de føler seg litt snytt. Kanskje ikke så rart, siden Ramos forlater klubben midt i sesongen, etter bare åtte seriekamper og tre i Champions League.Den spanske journalisten Guillem Balague sier til Sky Sports at Ramos den siste tida har jobbet med de språklige utfordringene som møter ham i London.

- Helt siden han skjønte at han ville få muligheten til å dra til England, har han tatt engelsktimer. Nå klarer han snart å gjennomføre en samtale på engelsk, sier Balague.

- Umulig for meg å ikke dra til London

Dyr manager

Londonerne kom med et fett tilbud til ham i sommer, men da sa Ramos at han ville fullføre kontrakten (ut sesongen) med Sevilla.

Nå som managerposten faktisk er ledig, er Spurs villige til å sprenge banken og tilby Ramos tidenes trenerpakke.

London Evening Standard skrev i går at klubben tilbyr Ramos en fire og et halv års-kontrakt verdt 275 millioner kroner. Det tilsvarer ei årslønn på over 60 millioner kroner.

I tillegg må Spurs punge ut med penger til Sevilla, dermed kommer summen fort opp i langt over 300 millioner kroner.

Og som om ikke det er nok. Sluttpakka til Martin Jol er på 57 millioner kroner.

Totalt sett utrolig mye penger, selv om klubben omsatte for over 1,1 milliarder kroner i fjor.

MESTERTRENER: Jande Ramos har vunnet denne pokalen de to siste åra.
FERDIG: Martin Jol fikk beskjed før kampen mot Getafe at tida hans i Tottenham var over.