Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Umulig trend irriterer Drillo

Det kan nesten ikke fortsette.

SKYLDER PÅ UFLAKS: Landslagssjef Egil Olsen har sett laget sitt tape tre av de fire siste kampene, totalt har motstanderne fått pirket ballen i nettet på halvparten av sjansene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKYLDER PÅ UFLAKS: Landslagssjef Egil Olsen har sett laget sitt tape tre av de fire siste kampene, totalt har motstanderne fått pirket ballen i nettet på halvparten av sjansene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

• Se og følg kampen i fotballstudio kl. 20: Norge - Slovenia

ULLEVAAL (Dagbladet): Egil Drillo Olsen sa lørdag at Norge burde vunnet bortekampen mot Island, med tre-fire flere målsjanser enn vertene.

I stedet ble det 2-0 til islendingene, og Drillo ergrer seg voldsomt over motstandernes effektivitet.

Eksepsjonelt Det gjelder ikke bare Island-kampen, målrushet mot Norge er i ferd med å bli en trend. På de fire siste landskampene har Drillos sluppet inn hele sju mål - på bare det dobbelte av sjanser.

Ifølge landslagsjefen er det en oppsiktsvekkende uttelling, og han vet ikke om han noensinne har vært rammet av noe liknende.

- Nja, i en eller to, tre kamper kan sånt skje. Men over tid så gjør det ikke. Det kommer an på hvor mange kamper du tar med, men i de fire siste kampene er det sånn cirka 50 prosent uttelling. Det er eksepsjonelt, sier Drillo til Dagbladet.

- Det kan nesten ikke fortsette mot Slovenia?

- Nei, det er nesten umulig.

Andre lags effektivitet er ikke det eneste som har plaget sjefen siden trenden startet med England-matchen i mai.

Mareritt - Marerittet er å komme under, akkurat som vi har gjort i de fire siste kampene. Kanskje tar vi for en gangs skyld ledelsen, sier Drillo.

0-2-tapet mot Island ga Drillo hans dårligste start på sju forsøk i en kvalifiseringsgruppe. I tillegg har Norge tapt hele fire av åtte kamper dette året.

Et lyspunkt for Drillo er Slovenia-statistikken, på fem forsøk har Norge vunnet fire og spilt én uavgjort.

Han plasserer slovenerne i middelsjiktet i Europa, det er et lag som Norge skal slå på hjemmebane. Nå har Norge kniven på strupen - Drillo mener håpet om VM i Brasil i 2014 er syltynt uten tre poeng i kveld.

- Det verste er at vi slipper inn håpløse tabbemål i nesten alle kamper den siste tiden. Det må vi unngå, sier Drillo.

• Oddseksperten setter en U: - Står over spill i denne kampen, og tar en eventuell norsk seier som en gevinst

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media