Umulige Kvisvik

Raymond Kvisvik scoret et mål du neppe har sett i Tippeligaen før. Nå banker han på landslagsdøra.

Det er en klisjé, men i dag var Raymond Kvisvik forskjellen på Odd Grenland og Brann. For mens Odd-spillerne sløste med sjansene og var ute av stand til å gjøre det lille ekstra som kan begeistre og skaffe poeng, gjorde Raymond nettopp det.

Det er kanskje umulig å forklare, men det er lov å prøve.

Må ses

Ballen spretter vekk fra mål og er i ferd med å nå dødlinja. Halsende bak kommer dagens mann Raymond Kvisvik. I det ballen er i ferd med å gå ut, tar ballgeniet igjen ballen, vipper den motsatt vei, over en sjanseløs Odd-keeper og opp i motsatt kryss.

Det må ses, for du tror det ikke før du får se det.

- Et av mine fineste mål noen sinne, sier Kvisvik til Dagbladet.

Det er bare å applaudere.

At Raymond ikke gjorde så veldig mye mer i dagens kamp, får bare være. Uansett bør landslagstrener Åge Hareide vurdere den tidligere Austria Wien-proffen seriøst i morgendagens landslagsuttak. For Raymond har noe få andre norske fotballspillere har. En presis venstrefot, dristighet til å gjøre det uventede og isbiter i hodet når motstanderen er best og presset størst.

- Enhver fotballspiller med respekt for seg sjøl ønsker å spille for landslaget. Jeg er klar hvis Åge ringer, smeller det offensivt fra Kvisvik som ikke er i veien for å få flere landskamper enn den ene han har så langt.

Sjelden straffe

Som da han senket Molde på overtid med et straffespark for noen uker siden. Og som han gjorde noen få minutter etter sitt umulige mål.

Olivier Occean dro en Brann-spiller over ende på corner og dommer Tom Henning Øvrebø blåste ubønnhørlig straffe. En sjeldenhet i fotball, men som Egil Olsen sa det på NRK:

- Min personlige mening er at det er straffe på nesten alle cornere.

Da var det bare å takke og bukke for Brann. Og straffeskyter Kvisvik gjorde det akkurat så frekt og så kaldt som bare han kan - med suksess.

For man triller ikke ballen midt i mål etter å ha sendt keeperen helt bort i venstre hjørne, hvis det er første gang du tar straffeansvar.

Imponerende stopperpar

Resten av kampen handlet om et fantasiløst Odd som aldri fant ut av et Brann-forsvar som gjorde en perfekt kamp. Bjarnason og Soma er allerede et av de beste stopperparene i Tippeligaen - og de er fortsatt i sin første sesong sammen.

Og så har Brann magikeren Kvisvik der framme.

MAGIKER: Kvisvik gjorde akkurat nok genialt til å sikre tre nye Brann-poeng. Tilskuere er Odds Espen Hoff, dommer Tom Henning Øvrebø og Helge Haugen.