Umulige United stjal poengene igjen

Scoret på overtid med ti mann.

(Dagbladet.no): Liverpool - Manchester United 0-1.

Da Paul Scholes ble vist det røde kortet fem minutter før slutt, så det ut til at Liverpool endelig skulle kunne klare å slå Manchester United i ligaen, noe de ikke har gjort siden november 2001. Liverpool hadde presset, sjansene, og plutselig én mann mer.

Men dette United-laget nekter å tape, nekter å gi seg, og fortsetter å avgjøre fotballkamper i siste minutt.

Så da innbytter John O\'Shea satte inn vinnermålet på overtid, og ga Liverpool sitt første baklengsmål på Anfield på ni kamper, var det mer imponerende enn overraskende.

- Det er et massivt resultat for oss. Vi avgjorde sent mot Fulham sist, og gjør det igjen i dag. Vi har hatt litt flaks de siste ukene, men det må du ha om du vil vinne titler, sa en storfornøyd Alex Ferguson etter kampen, ifølge PA.

Og kanskje avgjorde United kampen om ligatittelen på Anfield i dag.

Tett og jevnt

Første omgang var tett og jevn, og bar preg av at de to lagene er utrolig dyktige til å forsvare seg. Liverpool førte kampen til tider, men uten å komme til de virkelig store sjansene.

AVGJORDE LIGAEN I DAG? Gary Neville og Edwin Van der Sar feirer seieren over Liverpool. United tok et stort steg mot ligatroféet med seier på Anfield i dag. Foto: Reuters
AVGJORDE LIGAEN I DAG? Gary Neville og Edwin Van der Sar feirer seieren over Liverpool. United tok et stort steg mot ligatroféet med seier på Anfield i dag. Foto: Reuters Vis mer

Først etter 12 minutter fikk vi se det første som liknet på en mulighet. Daniel Agger fyrte løs med sitt tunge venstrebeinskudd, men fra 20 meter gikk ballen noen meter over.

Like etter fikk United sin første sjanse, da Evra kom seg ned til dørlinja og fikk slått inn. Ronaldo ventet inne i feltet, men med ballen litt bak seg fikk han ikke avsluttet på mål.

Riise scoret på frispark sist Liverpool slo United i ligaen i 2001, og etter 27 minutter var han nære igjen. Den lille dytten fra Gonzalez så ut til å bli for unøyaktig, men Riise fikk knalltreff og ballen suste bare centimetere utenfor stolpen.

En litt mer ballhissig Dirk Kuyt kunne gitt en etter hvert fortjent Liverpool-ledelse etter 31 minutter. Craig Bellamy gjorde en god jobb på høyrekanten, og fikk kranglet ballen inn foran mål. Der var nederlenderen plutselig helt alene, men dessverre for Liverpool også litt for sent ute, og ballen gled forbi feltet.

Liverpool hadde gått ni kamper på rad uten baklengs på Anfield før dagens oppgjør, og en stor grunn til det er Jamie Carragher. Midstopperen viste igjen sin betydning i minuttene før pause, da han tre ganger i løpet av samme angrep reddet Liverpool fra baklengs.

Hjemmelaget best i gang etter pause

Liverpool startet andre omgang forrykende, med to flotte angrep. Det første endte med en Gerrard-halvvolley milevis over, mens Bellamy like etter ble spilt gjennom av Dirk Kuyt. Bellamy slurvet i mottaket, men avslutningen langs bakken tvang likevel Van der Sar til en full strekk mot høyre hjørne.

Liverpool og Craig Bellamy hadde til og med ballen i nettet fem minutter etter pause, men ble nok korrekt avblåst for offside. Det var en vanskelig situasjon for dommerne, Bellamy var på riktig side da Riise skjøt fra 20 meter, men da Sissoko så vidt stusset ballen videre med hodet satte han Bellamy offside.

Umulige United stjal poengene igjen

Dramatiske sluttminutter

Etter et gjesp av en kamp skulle det et rødt kort til for å få fart i sakene.

Xabi Alonso hang etter Paul Scholes, pirket ham på hælene og frustrerte veteranen. Scholes lot seg provosere, og langet ut et slag som bommet på spanjolen med tyve centimeter. Men dommer Martin Atkinson var ikke i tvil om intensjonen, og viste ut Scholes uten å nøle.

Der og da steg stemningen på hjemmetribunen, og Liverpool-fansen øynet en seier over erkerivalen. Men United er som sagt umulige om dagen.

Wayne Rooney måtte forlate banen et drøyt kvarter før slutt, etter å ha blitt stemplet i kneet av Jamie Carragher. Rooney blødde og haltet, og fikk ikke lov til å fortsette av Uniteds fysio. John O\'Shea erstattet spissen, et bytte som åpenbart ble gjort for å trygge ett poeng. Men O\'Shea hadde andre planer.

Ett minutt på overtid fikk United frispark på venstre flanke, og Ronaldo tok fart. Skuddet var godt og hardt, og Reina ble tvunget til å gi retur. Der sto innbytter John O\'Shea, og dunket ballen opp i nettaket.

Ved United-benken tok Alex Ferguson piruetter i reneste Martin Schanke-stil, og jublet som over et nytt ligagull. Men sjefen tok ingenting for gitt etter kampen.

- Vi leder med 12 poeng, men ingenting er umulig i moderne fotball, sa Ferguson.

FORNØYD, SIR? Alex Ferguson mener flaks må til for å ta ligagullet. Og United var heldige i dag.