Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Unai Emery bekreftet som Arsenal-trener

Unai Emery er Arsenals nye trener: - Veldig skeptisk

Han ga seg i Paris bare for få dager siden. Nå flytter spanjolen til London for å ta over Arsenal. Men til tross for åtte troféer siden 2013, er ikke alle er like fornøyde med at han nå skal overta Arsenal.

ERSTATTER WENGER: Mange vil nok bli overrasket over Arsenals nye managervalg. Unai Emery ankommer London etter to sesonger i Paris Saint-Germain. Foto: AP Photo/David Vincent
ERSTATTER WENGER: Mange vil nok bli overrasket over Arsenals nye managervalg. Unai Emery ankommer London etter to sesonger i Paris Saint-Germain. Foto: AP Photo/David Vincent Vis mer

Rapportene begynte for alvor å svirre om at Mikel Arteta skulle bli ny Arsenal-manager i forrige uke. Men nå har ledelsen i London-klubben snudd.

Arsene Wengers arvtager blir heller en annen spanjol. Unai Emery er nå bekreftet som den nye Arsenal-manageren.

TV2s tidligere fotballekspert og kommentator, nå ansatt i Mr. Green, Per-Jarle Heggelund, er klar på at han heller skulle sett nevnte Arteta i managersetet på Emitares etter Arsene Wenger.

SKEPTISK: Per-Jarle Heggelund legger ikke skjul på at han heller skulle sett Mikel Arteta i sjefsstolen på Emirates. Foto: TV2
SKEPTISK: Per-Jarle Heggelund legger ikke skjul på at han heller skulle sett Mikel Arteta i sjefsstolen på Emirates. Foto: TV2 Vis mer

- Personlig er jeg veldig skuffa, sier Heggelund til Dagbladet på telefon fra Milano.

- Jeg var innstilt på at det skulle bli Arteta, og kanskje med Xabi Alonso som assistent, siden de er bestekompiser. Det hadde vært både nytt og spennende. Emery blir fort litt traust og kjedelig.

- I tillegg ble han jo håna i Frankrike på grunn av manglende språk-kunnskaper.

- Og hvordan skal det gå i England, spør Heggelund.

Enstemmig

Onsdag ble det altså klart. Arsenal-sjef Ivan Gazidis presenterte Unai Emery som klubbens nye manager. Han skal dermed fylle Arsene Wengers sko.

- Unai har en utrolig karriere full av suksess, og har utviklet noen av Europas beste talenter. Han spiller en spennende, progressiv type fotball som passer Arsenal perfekt, sier Gazidis til klubbens hjemmesider.

Han sier Arsenal gikk gjennom en prosess for å velge riktig person til å lede klubben videre. Avgjørelsen som å ansette Emery, var enstemmig.

- Jeg er kjempeglad for å få lede en av de aller største klubbene i gamet. Arsenal er kjent og elsket verden over for spillemåten, dedikasjonen til unge spillere, den fantastiske stadion og måten klubben er drevet på. Jeg gleder meg over å ha blitt gitt dette ansvaret for å starte et nytt kapittel i Arsenals historie, sier Emery.

- Hvem som helst kunne leda den skuta i havn

46-åringe Emery valgte selv å forlate Paris Saint-Germain ved sesongslutt, men det spekuleres i at den tidligere Sevilla-treneren ble presset ut av den franske klubben, hovedsakelig på grunn av svake resultater i Champions League.

I vår røk PSG for Real Madrid i åttedelsfinalen, mens det ble exit i åttedelsfinalen mot Barcelona i fjor. Exiten kom etter at PSG ledet hele 4-0 etter den første kampen. Barcelona vant 6-1 på Camp Nou.

Heggelund er klar på at han langt i fra er imponert over det spanjolen leverte i den franske storklubben.

- Hvem som helst kunne ha leda skuta i Paris i havn. Det han leverte der var ikke store greier, sier han.

Dominerte i Europaligaen

Men til tross for at det bare ble én ligatittel i Paris, evnet Emery å ta hjem fire nasjonale cuper med PSG. Mange vil nok likevel kategorisere det han evnet å prestere med Sevilla i Spania som mye større. 14 januar 2013 overtok han klubben, og ble der i tre og en halv sesong. I sin periode i Sevilla hadde han stor suksess i Europaligaen, og vant turneringen hele tre ganger.

På rad.

Han valgte selv å forlate Sevilla etter Europaliga-triumfen mot Liverpool i 2016.

Arsenal-fan og TV-personlighet Piers Morgan er tydelig oppspilt ved tanken på å få Emery som manager for klubben:

- Jeg ville ha en ung, dynamisk manager med en bra CV. Jeg kan gå god for ansettesen av Unai Emery, som bare er 46 år. Han har akkurat vunnet «the treble» med PSG, og før det vant han tre Europaligatitler på rad med Sevilla. Han er en vinner, skriver Morgan på Twitter.

Før han legger til:
- Velkommen, Senõr!

- Kommer til dekket bord

Manchester United fikk mye kritikk for måten hele organisasjonen håndterte Sir Alex Fergusons avgang på. Heggelund mener Arsenal har gjort det helt motsatte, og det rette.

- I Arsenal har de starta fra toppen og ned. De har ansatt kompetente mennesker i forskjellige roller rundt klubben. Arsenal har gjort sterke ansettelser i utviklingssjef Sven Mislintat fra Dortmund og de har også hentet Raul Sanllehi fra Barcelona som sportsdirektør. Det gjør at når Emery kommer så blir han kun en trener, ikke noe mer, forklarer Heggelund.

- Han kommer til dekket bord. Om han mislykkes vil det være en total fiasko, legger han til.

- Den viktigste signeringen ble gjort i januar

Selv om den tidligere fotballeksperten er skuffa over at det går mot ansettelse av Emery, er han samtidig klokkeklar på at Arsenal-fansen kan ha mye å glede seg til neste sesong.

- Fansen har all grunn til å være optimistiske, uavhengig av hvem som kommer inn på trenersiden.

- Jeg mener Arsenal skal og bør kjempe om Premier League-gullet allerede neste sesong. Dette fordi de gjorde sin viktigste sommersignering allerede i januar. Med Pierre-Emerick Aubameyang på topp har de virkelig funnet spissen de har manglet.

- Og sammen med Özil og Mkhitaryan bak seg tror jeg det kan bli veldig bra, sier Heggelund optimistisk på vegne av London-klubben.

- Og kanskje kommer Sander Berge til Arsenal, spør Heggelund avslutningsvis.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media