Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Unai Emery er ferdig i Arsenal

Fredrik Ljungberg tar over London-klubben midlertidig.

FIKK SPARKEN: Unai Emery får ikke lenger fortsette som Arsenal-manager. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: Unai Emery får ikke lenger fortsette som Arsenal-manager. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer

Arsenal har bestemt seg for å kvitte seg med manager Unai Emery (48). Det bekrefter klubben på sin offisielle hjemmeside.

«Avgjørelsen er tatt på grunn av resultater og forestillinger som ikke har vært på nivået som kreves», heter det blant annet.

Tidligere i dag holdt lederne i klubben møte for å diskutere framtiden til spanjolen, som følge av at Arsenal ikke har vunnet noen av de sju siste kampene.

At Arsenal gikk sju kamper på rad uten seier skjedde aldri under forgjenger Arsène Wengers ledelse. Vi må tilbake til 1992 sist Arsenal viste en så dårlig form.

Det har brent under føttene på Emery i lang tid, og 1-2-tapet på hjemmebane mot tyske Eintracht Frankfurt fikk det berømte begeret til å renne over.

Hjemmepublikummet svarte med pipekonsert da lagene gikk av banen, og flere supportere på stadion holdt oppe plakater med «Emery Out». Nå har fansen blitt hørt.

Emery tok over London-klubben mai 2018 etter å ha ledet PSG i to sesonger og Sevilla i tre og en halv sesong. Det var store sko å fylle etter at Wenger ga seg i 2018 etter 22 år i sjefsstolen. Emery fikk halvannet år.

Så seint som 11. november fredet Arsenal-styret 48-årigen og uttalte at «han er riktig mann for jobben».

Fredrik Ljungberg, som har vært en del av trenerapparatet under Emery, skal ta over som midlertidig manager til en erstatter er på plass. Wolves-manager Nuno Espirito Santo har tidligere blitt nevnt som en mulighet.

«Letingen etter en ny manager er gang og vi vil komme med ytterligere annonseringer når prosessen er ferdig», skriver Arsenal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media