Under 100 000 får se Norge-Island på TV i morgen

- Utrolig trist og synd, mener kulturminister Anniken Huitfeldt.

FÅR SETT KAMPEN: Egil Drillo Olsen må bare fjerne fingrene for å få med seg EM-kvaliken mot Island i morgen kveld. Det er ikke like enkelt for nordmenn hjemme i TV-stua. Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet
FÅR SETT KAMPEN: Egil Drillo Olsen må bare fjerne fingrene for å få med seg EM-kvaliken mot Island i morgen kveld. Det er ikke like enkelt for nordmenn hjemme i TV-stua. Foto: Hans Arne Vedlog, DagbladetVis mer

||| Et sted mellom 50 000 og 100 000 seere har TV-tilgang til Norges første EM-kvalifisering mot Island fredag kveld.

- Det synes jeg rett og slett er utrolig trist og synd at så få får muligheten til å se en så viktig kamp som den første EM-kvalifiseringskampen er for Norge, sier kulturminister Anniken Huitfeldt (A) til 100 % Fotball.

Sjelden har så få nordmenn hatt TV-tilgang til en norsk landskamp av betydning. Og trolig vil aldri så få noen gang få se Norges beste menn i aksjon i en kvalifiseringskamp.

Et sted mellom 50 000 og 100 000 nordmenn har Canal+-abonnementet som gir tilgang til fredagens landskamp mellom Norge og Island på Laugardalsvöllur.

Både TV 2 og NRK var sjanseløse i forhandlingene i kamp med Canal+. Betalkanalen var naturlig nok villig til å strekke seg unormalt langt etter vinterens tap av rettighetene for engelsk fotball til TV 2.

Flere fotballinteresserte som ikke har skaffet seg rettighetene må finne seg en pub eller utested for å følge kampen. Mange utesteder har sikret seg et abonnement.

- Det er en stund siden jeg bare begynte å ta slike ting til etterretning, som det heter. Jeg har fått forståelsen for at Canal+ betalte 8-10 millioner kroner for å sende Island-Norge. Da er det vel bare å erkjenne at markedet styrer, sier fotballjournalist og programleder i NRK Knut Nesbø.

- Fra et egoistisk ståsted er det trist at denne kampen ikke går på TV 2. Men attraktiv idrett koster vanvittig mye penger og vi kom til kort i forhold til dette. Det er bare å innse, sier fotballsjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

(NTB)