LÅ VÅKEN: Marcus Hellner forteller om våkennetter da medaljene uteble under VM i Val di Fiemme for to år siden. Her har han nettopp tatt Sverige til stafettgull under OL i Sotsji i fjor. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
LÅ VÅKEN: Marcus Hellner forteller om våkennetter da medaljene uteble under VM i Val di Fiemme for to år siden. Her har han nettopp tatt Sverige til stafettgull under OL i Sotsji i fjor. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLIVis mer

Under forrige VM lå Marcus Hellner våken om natta og lurte på hva han holdt på med

- Det var en vekker.

(Dagbladet): Etter en litt laber sesong, ser det ut til at svenskene virkelig har funnet storformen foran VM på hjemmebane som starter på torsdag.

Det beviste Charlotte Kalla med en overlegen seier på kvinnenes 10 kilometer i Östersund i går. Marcus Hellner sto for en opptur på herresiden med en tredjeplass, tjue sekunder bak vinnende Finn Hågen Krogh.

Marcus Hellner har ett individuelt gull i både OL og VM, og hvis formen slår an kan han fort sanke flere medaljer på hjemmebane i Falun. Men da de individuelle medaljene uteble under VM i Val di Fiemme for to år siden, holdt det Hellner våken om nettene.

Våken om nettene - Jeg lå våken om nettene under VM, og tenkte hva i alle dager jeg holder på med. Man vil jo gå bra. Det var en vekker, sier 29-åringen til Aftonbladet.

Heller forteller at han hadde droppet tung styrketrening før sesongen, og trodde det skulle holde med rehabiliteringsstyrke. I tillegg peker han på at han hadde feil innstilling.

- I treningsåret tenkte jeg at langrenn ikke er alt. Jeg var ikke så fokusert og tenkte at det gjør ikke så mye om det ikke går bra. Jeg tenkte at jeg ikke brydde meg, sier Hellner.

Trives med presset Nå ser det altså ut til at han har funnet formen, og ser fram til mesterskapet.

- Det har kjentes bra på trening, men man vet aldri hvor mye man skal tro på det. Jeg trives med presset. Når jeg har et mål å kjempe mot ser jeg veldig fram mot det, sier Hellner.